Zo simpel was het niet om kampioen te worden

KAMPIOENS WEDSTRIJD WAS VOOR SLUIS NIET ZO MAKKELIJK ALS GEDACHT

Woensdag 10 mei was de laatste competitieduel van het seizoen.

We moesten voor de tweede keer in 10 dagen, met in totaal 3 wedstrijden, tegen Sluis, verlies met 10 -0 in Sluis voor de Beker op volle kracht tegen ze met verlies van 1-6 en nu stond de laatste op het affiche de kampioenswedstrijd voor de SV Sluis

Vanaf het begin was het Sluis wat de klok sloeg de ene na de andere aanval wisten we te door staan maar dan nog geen 5 minuten onderweg, poeier een speler van Sluis, de bal binnen waar, bij de eerdere pogingen, Matthijs redding bood was dit schot raak  0-1.

We staan redelijk goed achterin en geen een van de pogingen van sluis worden verzilverd. Dan wij een keer maar ook de verdedigers van sluis doen hun taken goed en we komen niet eens tot een grote kans. Dan de Sluise aanval een tikke takkie toemaar jongen. Leverde de tweede goal op voor sluis 0-2 mooi binnen geschoten en Matthijs was kansloos. Maar dan Sven als een duveltje uit een doosje verschijnt voor de Sluise doelman en schiet de keeper blokt en in de rebound weer een schot en weer de keeper van sluis dit had de 1-2 moeten zijn maar helaas.

Yorben met een ingooi

Druk van Sluis en Yorben moet terug spelen op Matthijs, maar de bal was erg hard en Matthijs moest aan de bak om een eigen goal te voorkomen. Oef. gelukkig.  Dan sluis weer in de aanval en bal op maat terug gelegd en de poeier ging binnen. 0-3 Dan wij weer eens, een corner en de bal werd weggewerkt door de goalie van Sluis.

Rust 0-3 tussenstand.

Na de rust zocht sluis gelijk weer de aanval en drukte ons in de verdediging . De enige manier was de lange bal en counteren om richting de goal te gaan van Sluis te geraken. Sluis blijft in de aanval en onze verdedigers stonden hu mannetje en gaven niets of nauwelijks iets weg.   Bart in de achtervolging

Met Matthijs als laatste sluitpost lukte het sluis niet om nog te scoren. Dan een uittrap van Matthijs en de bal valt goed voor Florian en kan zijn actie maken speelt naar Ari en poef, de ligt binnen 1-3.

We counteren en counteren maar de verdedigers van Sluis onderscheppen bijna alles ondanks dat krijgen we vleugels en beginnen steeds meer in de wedstrijd te komen we vallen aan Floriadinhio is weer terug van weggeweest blijkt hij speelt gretig en weet de bal bij Jan te krijgen hij schiet voor langs.  Corner Sluis, allehands aan dek

Weer een aanvalletje voor ons, weer is het Jan deze keer blokt de doelman Floriadinhio schiet in de rebound naast. Het spel gaat op en neer, sluis wordt wat slordiger de zenuwen misschien. Wij weer in de aanval jan schiet op de keeper. Sluis weer een originele scrimmage met Matthijs als de winnaar.

Florian krijgt de bal weer zo`n geweldige actie en Ari krijg te bal en hij schiet binnen tergend langzaam rolde de bal over de lijn in de verre hoek.   2-3. We hadden niet veel tijd meer en de zenuwen sloegen helemaal toe bij Sluis van hun heer en meesterschap was niet veel meer over.  De keeper van Sluis is er niet gerust op zo te zien.

De kluts waren ze even kwijt. Wij weer een schot op de lat oei oei wat had het mooi geweest als we met sluis op gelijke hoogte kwamen.

Maar helaas de scheidrechter floot af en daar mee werd Sluis de Kampioen.

Sv Sluis van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap, complimenten aan het team van Sluis, de terechte kampioen als je het mij vraagt.

Man of the match is er niet jullie waren allemaal geweldig.

Topscoorders ,

Ari            8

Siebe       4

Jan           4

Wietse      2

Florian      2

Yorben     1

Slotwoord:

Jongens na 4 jaar jullie trainer/leiders te zijn geweest was het vandaag de laatste wedstrijd onder onze leiding, Remy Niels en Lucien zijn onnoemelijk trots op jullie  en zeker een groot compliment is gepast naar aanleiding van jullie presteren in de eerste klasse.  veel succes en plezier voor het volgende seizoen.

RNL