Bekercompetitie. eindigt tegen Sluis met een 1-6 eindstand.

Verslag bekerwedstrijd Cadzand/Groede JO11-1 tegen Sluis JO11-1 gehouden op zaterdag 29 april 2017.

Aanvang wedstrijd 9.30 uur

Spelers: Bart, Wietse, Yorben, Timo, Jan, Ari, Florian, Matthijs, Siebe en Tygo (overgevlogen uit de JO11-2)

Gijs en Jalisco waren er niet.

De scheidsrechter had al bijna de aanvang van de wedstrijd willen bekrachtigen door een fluitsignaal, toen trainer Remy met hesjes kwam aanzetten. Sluis speelde in het rood/wit, maar dat deed de thuisploeg ook. Daarom werd er besloten om één van de teams hesjes aan te laten doen, maar of dat nou veel duidelijker was…………

Sluis trapte af, maar de bal moest nog even wennen aan de richting, want Bart kon twee keer achter elkaar ingooien. Sluis mocht dat op zijn beurt ook eens doen waarna de bal over het doel werd geschoten.                                                                                                  Na de uittrap van keeper Matthijs kwam de bal bij Florian terecht. Florian speelde de bal naar Jan en die speelde weer naar Ari die keurig voor het doel stond. Maar helaas de keeper van Sluis had hem.                                                                                                       Sluis werd wakker, zo’n eerste schot hadden ze niet verwacht. Dat lieten ze niet zomaar gebeuren, want kort daarna zat het eerst doelpunt er in (0-1 voor Sluis).

Ari kreeg de bal voor zijn voeten en trapte de bal voor het doel van Sluis, maar er stond niemand om het af te maken. Sluis kreeg het voor elkaar om uit te breken en via de binnenkant van de paal zit het tweede doelpunt in het net (0-2)                                        Na dit doelpunt probeerde Cadzand via Jan en Florian de bal richting het Sluise doel te krijgen, maar via Yorben gaat de bal over de achterlijn. De 1e corner van de wedstrijd was het gevolg. Matthijs zorgde ervoor dat het geen 0-3 werd en trapte de bal heel snel weer weg. Een corner aan de andere kant was het resultaat. Yorben mag even wisselen met Siebe en hij kreeg gelijk de bal.                                                                                      Jan mag wisselen met onze gastspeler Tygo. Timo heeft het druk, maar voor hem was het een eitje om tegelijk 3 spelers van Sluis te passeren.

Jan heeft even kunnen uitrusten en heeft energie voor tien! Hij schiet de 1-2 binnen! Dat smaakt naar meer en hij probeerde het nog een keer, maar de keeper van Sluis zorgde ervoor dat de bal over de achterlijn komt. Wietse neemt een corner.

Sluis zet er druk achter en al koprollend weet Matthijs de bal uit het doel te houden. Cadzand heeft zijn handen vol (nou ja…. eigenlijk voeten) aan de verdediging. En als het niet met die lichaamsdelen lukt, houdt je de bal gewoon tegen met je buik, moet Wietse gedacht hebben. Om daar even van bij te komen, fluit de scheidsrechter voor de rust.

2e helft:

Ari en Bart beginnen als wissel. Matthijs schiet de bal naar Tygo, maar tegen de Sluise verdediging kan hij niet op. Een paar lange afstandsballen volgen.

Ari mag in plaats van Jan in het veld. Even rust voor Jan pakte in de 1e helft goed uit.      Helaas ging deze vlieger niet op. In een rap tempo werd er door Sluis drie keer gescoord. (1-5)                                                                                                                                Jan dan maar weer in het veld voor Florian. Helaas kon het zesde doelpunt niet voorkomen worden. Na een corner van Sluis ligt Matthijs even knock out op het veld, maar hij krabbelt gelukkig weer op. Een zevende doelpunt kon voorkomen worden. De 1e helft dachten we Sluis nog bij te kunnen benen, maar in de 2e helft was Sluis toch te sterk. Met een eindstand van 1-6 floot de scheidsrechter het eindsignaal. Ondanks de nederlaag heeft Cadzand goed gespeeld.

The Man Of The Match / Lady of the games in dit geval:

Maker van het verslag: Janet Aarnoutse

Op de eerste plaats onze grootste complimenten voor het behalen van de 1/4 finale van het bekertoernooi, klasse mannen. Jullie hebben gestreden als echte Leeuwen met Cadzandse haaien tanden. Een enorme inzet en durf hebben jullie getoond. maar boven al klasse gevoetbald.

Volgende week zaterdag training van 9.30 uur tot 10.30 uur woensdagavond de laatste competitiewedstrijd tegen Sluis  +/-18.00 uur aanwezig 18.30 uur aanvang.

RNL