Cadzand jo11-1 – Oostburg jo11-1 spannend tot het eind.

Omdat we zaterdag door personele problemen niet konden voetballen werd de wedstrijd naar donderdagavond geplaatst. 18.30 was de aanvang

Oostburg trapte af en gingen er vol in we stonden gelijk onder druk. Hun eerste aanval was als een wervelwind. Maar gelukkig kon Wietse de aanval onderbreken en zorgen voor een tegen stoot Siebe en Jalisco verdedigde uit zoals dat heet, Ari werd bereikt maar zijn aanval liep vast op de verdedigers van Oostburg.

Er werd gestreden als leeuwen van beide kanten. De wedstrijd ging net als in Oostburg gelijk op. Wij in e aanval en daar was Ari die de bal net naast schoot, dan een aanval van Oostburg, de mee opgekomen speler van Oostburg zag zijn kans schoon en schoot en gelukkig ging deze bal ook naast. Weer Oostburg in de aanval en Matthijs had de bal met wat moeite maar hij had hem.

Dan wij weer, Florian de pingelaar slalomde tussen de spelers door maar zijn laatste tegenstander was er een te veel en moest de bal inleveren.

Oostburg weer in de aanval na goed samenspel kon de spits schieten en de bal kletste op de buitenkant van de paal en oef kwamen we goed weg.

Gijs krijgt de bal van Timo en poeiert naar voren. Na een kluts kwam de bal bij Wietse en hij zag Ari gaan en plaatse de bal naar hem, het schot kwam in de handen van de keeper maar liet los en werd weggewerkt door een verdediger van Oostburg.

Weer een aanval van Oostburg en het schot ging via de lat over, al denk ik wel als hij lager was had Matthijs hem wel gehad, desalniettemin mooi schot.

Ari maakt plaats voor Jan en gaat spitsen. We komen een beetje onder de druk uit en gaan steeds een beetje beter voetballen. Gijs die erg goed bezig is vandaag krijgt de bal te pakken en weet een steekpass te geven waar 3 spelers van Oostburg alleen maar naar keken en niets deden Florian tikte door op Jan en zijn schotje ging in de netten 1-0 voor ons.

Later vertelde Jan de hij de bal verkeerd geraakt had maar ja als je toch scoort is het geen verkeerd schotje toch! Oostburg een goed ploegje, was niet uit het veld geschoten zo gezegd. Sterker nog ze werden weer sterker en drukte ons weer een beetje terug. Ze vielen aan en waren redelijk gevaarlijk maar Timo, Bart en Jalisco moesten hun mouwen op stropen en Matthijs moest ook tot het uiterste gaan. Met de 1-0 voorsprong gingen we rusten.

Na de rust was het weer een titanen strijd. Beide ploegen streden voor wat ze waard waren en dat had een hoge amusementswaarde. De zenuwen gierde mij door het lijf. Aan welke kant het doelpunt ging vallen was totaal onvoorspelbaar, over en weer ging het, wij in de aanval en dan zij weer. Wij met een schot naast, zij met een schot weggewerkt door Gijs.

Wietse met een schot naar voren maar hij kwam weer net zo hard terug. Dan na een klein kwartiertje in die tweede helft, Oostburg met een aanval en drukte voor onze goal en een speler van Oostburg kon net aan de bal en schoot de bal binnen 1-1

archief foto

Gezien het wedstrijd beeld terecht maar wel erg jammer voor ons.

De spanning ging stijgen de om te winnen was er bij beide teams. Het spel ging op en neer. En het was eerder de vraag aan welke kant gaat het doelpunt vallen dan, zou er nog een doelpunt vallen.

Matthijs met een redding dan de goalie van Oostburg met een redding dan zij weer met een mislukt schotje, ingooi en de bal gaat hoog over het goal van Matthijs.

Wij weer in de aanval Yorben verlaat zijn positie, rukt op en zet voor op Ari, zijn schot mist de kracht.

Wij zijn iets meer aan de bal lijkt het en vallen weer aan. Siebe die net te horen had gekregen op zijn plaats te moeten blijven ging mee in de aanval en Jan speelde Siebe aan en hij stond er goed voor en schoot de bal op het doel de bal veranderde van richting en ging binnen 2-1

2-1 voor staan en de storm was op komst met nog maar een minuut of drie op de klok. Oostburg viel aan en wij konden niets anders dan verdedigen tegen houden en wegwerken. De spanning was te snijden Oostburg wilde niet verliezen en drukte behoorlijk ons in de ankers we hielden vol en gelukkig de scheids floot af. Man, man wat een pot voetbal met ons de gelukkige winnaar had zomaar anders om kunnen zijn. Maar goed winst voor ons.

The Man Of The Match

Formidabel gespeeld door ons allemaal maar Gijs was vandaag in topvorm. Dus gefeliciteerd man!

Topscoorders ,

Ari            6