Verslagen

Van een collectieve off day maar collectieve top day.

Aardenburg versus Cadzand  altijd leuk, nu zeker.

Zaterdag 8 april moesten we uit naar Aardenburg een ploegje dat zijn mannetje wel staat. De vorige ontmoeting ging lekker gelijk op ondanks het verlies van 3 -6 waar wij de kansen miste scoorde Aardenburg wel.

Na het debacle van de vorige week sluimerde er bij onze spelers ook iets van dat moeten we recht zetten. En zo geschiedde.

Jalisco en Gijs waren de men off the match zij konden er niet bij zijn.

De scheidsrechter floot voor het begin signaal en daar gingen we.

Jan trapte af en gelijk was er een strijd tussen Florian en Florian en er kan er maar een de winnaar zijn en dat was dus Florian. (heerlijk zo`n opmerking) Een aanval van Aardenburg en de bal kletste snoeihard op de lat en Matthijs had hem te pakken. Oef, dat was de eerste serieuze waarschuwing van Aardenburg. Aardenburg is een sterke ploeg en laat dat ook merken, maar gelukkig hebben we een goede verdediging en worden alle aanvallen in de kiem gesmoord. Dan wij een aanval en we krijgen een corner, Wietse, onze corner specialist, krult de bal naar Jan die fenomenaal binnenkopt 0-1 en gezien het spelbeeld om in analistische termen te spreken, terecht. Wij waren de strijdlustigste.

DSCN3130

Als het nog lang duurt wacht ik nog even lijkt Yorben te denken.

Niet veel later wij een 1,2,3tje volgen de notulisten gevolgd door een echte spitsen goal. Weer was het Jan die Superieur de bal voorbij de doelman schoof 0-2.

We strijden, maar ondanks de voorsprong blijft het spannend, de kansen gaan over en weer waar wij niet kunnen scoren staan onze verdedigers.  Yorben, Timo en Bart deden het geweldig en niet te vergeten Matthijs die menig bal keerde.

DSCN3149Matthijs, later verkozen tot M.O.T.M.

We kregen vleugels en waren even heer en meester op het veld maar het scoren lukte niet.

Wietse gaan neer, zijn buik was het doelwit, gelukkig na een rek en strek oefening kon hij verder. De spanning is hoog het spel gaat op en neer. Eindelijk de rust 0-2. in ons voordeel.

De tweede helft is een kopie van de eerste We hebben de controle over de wedstrijd maar echt tot grote kansen komt het niet bij ons, maar daar in tegen Aardenburg doet er een schepje boven op. Timo in de mangel, de twee weken blauwe plekken die hij in deze strijd heeft opgelopen doen hem niets, vertelde hij later in de catacombe van “stade de Aardenbourg”, 3 punten, what els!DSCN3132 Timo hier op de rug gezien, laat zijn tegenstander weten dat hij de bal toch niet krijgt te pakken.

Verder met de wedstrijd.   Aardenburg blijft komen de ene na de andere aanval.

Allemaal vereideld door onze jongens en als het dan toch bij de goal kwamen is daar Matthijs en Matthijs heeft ze allemaal, Klasse.

Dan wij weer een Hoekschop. Niemand raakt de bal en de bal gaat achter.

Aardenburg met een aanval en weer Matthijs met een goeie redding.

Jan op counter, maar niemand was er om hen te helpen dus de kans op 0-3 was tevergeefs.         Aardenburg probeert het verschillende keren van afstand maar de ballen gaan ver naast, over of Matthijs had hem.   DSCN3155 Weg met die bal bedacht Wietse zich,

De scheidsrechter floot af en de driepunten zijn weer binnen. Daarmee verlaten we de laatste plaats. En staan we nu boven Aardenburg.

Dan the man of the match, erg moeilijk deze wedstrijd, Bart Timo en Yorben waren geweldig vandaag onze middenvelders, Siebe, Wietse en Florian klasse, de spitsen, Jan en Ari , applaus mannen. Maar diegene die het meeste lof kreeg vandaag was och onze goalie Matthijs.

Jongens gefeliciteerd met de overwinning en Matthijs is the man of the match.

Topscoorders ,

Ari            6

Siebe       3

Jan           3

Wietse      2

Florian      2

Yorben     1

Volgende week thuis tegen Oostburg, 9.30 uur aanwezig en 10.00 uur spelen

 

RNL