De eerste echte voetballes in de eerste klasse

Verslag van de wedstrijd jongeren onder 11 Sluis tegen Cadzand/Groede.

Aanwezig voor Cadzand/Groede: Bart, Gijs, Jan, Timo, Wietse, Siebe, Jens, Florian, Yorben en Matthijs.

Jan doet de aftrap en de wedstrijd is begonnen.

In eerste instantie lijkt het of beide teams aan elkaar gewaagd zijn, want er wordt flink heen en weer gespeeld.

Iedere aanval van Cadzand wordt bijna direct door Sluis in de kiem gesmoord. Sluis lijkt een maatje te groot voor Cadzand, maar ze doen wel hun best. Een aanval van Sluis wordt mooi tegen gehouden door Timo. En zo volgen er nog een paar.

DSCN3003

Het geeft Matthijs even wat rust, want de ballen komen snel achter elkaar richting doel. Toch wordt het vrij snel 1-0.

Matthijs schiet de bal uit, wat een onbedoelde kopbal voor Siebe wordt. De bal komt echter weer bij Sluis terecht, die er 2-0 van maken. En even later alweer 3-0.  Vanuit een hoekschop wordt het 4-0 en Cadzand komt er niet echt doorheen. Jammer, want ze werken er hard voor.  Net voor de rust probeert Florian nog een aanval op het doel van de tegenstander, maar de bal ging naast. Met de rust is het 5-0 geworden.

In de 2e helft wordt al direct in de 1e minuut gescoord door Sluis, wat de ploeg op een riante voorsprong brengt van 6-0. Cadzand speelt wel netjes, met een paar mooie overspeelballen van o.a. Florian, Jens en Siebe, maar tot een doelpunt komt het niet.

DSCN3011

Dat is behoorlijk frustrerend, maar er is niet veel aan te doen.  Ondanks dat de verdediging het erg druk heeft, blijft de sfeer redelijk goed, maar bij zo’n achterstand is het moeilijk in te halen. En paar keer een ingooi voor Cadzand, maar tot een doelpoging komt het niet echt. Zowel Timo als Jens krijgen nog een kans om gevaarlijk te worden, maar Sluis is sterker. Er is al een tijdje niet meer gescoord, maar nu komt er een verre bal, die over Matthijs heen zo het doel van Cadzand invliegt. 7-0

DSCN3023

Bij een hoekschop van Sluis is de bal gevaarlijk dicht bij het doel, maar een 2e aanval wordt toch weer omgezet in een doelpunt voor de mannen van de stad van van Dale, het is al 8-0. Een overwinning voor ons zit er waarschijnlijk niet meer in, al moet je wel optimistisch blijven. Het zal uiteindelijk 10-0 worden, dus jammer, maar Sluis was echt te sterk.

Jens, hartelijk dank dat je bij ons wilde bijspringen, top van je.

Jens  in de aanval

Jens in de aanval.

Groetjes, Nelly van Liere

Volgende week uit naar Koewacht  9.45 uur  vertrekken 11.00 uur aanvang

Nelly bedankt voor het verslag.

RNL