Het ging gelijk op in Schoondijke, maar wij pakken de winst.

Schoondijke/Breskens – Cadzand 4 – 5

Zaterdag 4 maart moesten we uit naar Schoondijke. Rochard , Otto ,Sven J en Lucas konden er niet bij zijn om verschillende redenen.

Lucien nam de honneurs van Rochard waar en net daarvoor met de JO11-1 drie punten ophad gehaald in Hoek. en ging voor 6 punten

De wedstrijd stond op punt te beginnen maar Maarten stond aan de verkeerde kant van het veld om te vlaggen, de scheids corrigeerde de opstelling en ze konden van start.

DSCN2938 warming up

De wedstrijd.

Een ingooi naar Sven p en zijn schuivertje was te zacht en de doelman kon hen simpel pakken. We startte slap net als in Groede tijdens de vriendschappelijke wedstrijd. We lieten ze voetballen en voor we het wisten ging een hoge bal onder de lat binnen 1-0 en de achterstand was een feit. Maar gelukkig langzaam maar zeker werden we ons er van bewust dat het een echte wedstrijd was en de machine begon te draaien.

DSCN2945

We trappen af en Sven P gaat over links naar de goal en daar gaat de 1-1 binnen een per ongeluk balletje rolde over de lijn. Maar die tellen ook. We vallen aan en Tygo wordt in stelling gebracht en zijn schot was te zacht en de keeper had de bal. Hotse knotse knikker voetbal voor de goal van Sch/Br maar de bal gaat er niet in. Dan lijkt het of de herhaling wordt ingezet van de kans van Tygo weer in stelling en weer te zacht. Maar goed we drukken wel voor hun goal. Sven P in actie en Mitchel wordt gevonden door Sven en Mitchel had hen voor het inschieten en deed dat superb. 1-2 ondanks dat we sterker zijn moeten we toch oppassen, telkens komen ze er gevaarlijk uit en moet Megan doe al een wedstrijd in de benen had volle bak aan de slag. En dat doet ze goed. Dan een aanval en Megan moet het oplossen maar helaas ze komt ten val en de speler gaat op de goal af en schoor de gelijkmaker 2-2.

Patrick die net in het veld stond moest verdedigen of zijn leven ervan afhing en dat deed hij heel goed.

Een combinatie van Jaimy, Mitchel en naar Sven P het schot ging een metertje naast, jammer. Sekander krijgt een vlijmscherpe steekpass van Kasper maar hij staat buitenspel. Sch/Br komt regelmatig over de middellijn en dan zijn ze gevaarlijk, maar Timo is vandaan niet passeer baar en heeft alle ballen.  Weer zo`n verdedigende actie van Timo veroverd de bal en plaats die naar Jaimy zij speelt naar Elise en zi toucheert de bal zodat Kasper de bal krijgt en weet met een steekpass Sven te bereiken en hij scoort de 2-3.

De wedstrijd gaat gelijk op en de vraag is waar gaat het volgende doelpunt vallen maar dat zal na de rust moeten gebeuren want de scheids floot af voor de rust.

DSCN2948 De tweede helft

De tweede helft:  het is weer Sch/Br die flitsend van start gaat ze vallen aan en drukken op onze verdediging. Timo en ook Megan, Patrick en ook Amber zijn niet of nauwelijks te passeren. Maar dan toch Timo verkijkt zich en de bal gaat langs hem heen, de speler van Sch/Br zag zijn kans schoon en ging op onze keeper af en ja hoor, de 3-3 wij weer in de aanval. Ingooi van Timo naar Sekander en hij speelt naar Mitchel en zijn schot gaat net naast.

De architectonische gave van Sven P liet zich even gelden een one man show met op het einde een steekpass op Mitchel en hij schoof de 3-4 binnen. He he zou je denken maar Sch/Br wilde op eigen terrein niet verliezen en ging op zoek naar de gelijkmaker en vielen aan. We stonden achter goed en verdedigde goed uit wij vallen aan en Tygo geeft he voor , Sekander had een omhaaltje ingedachte maar kiste op een paar haartjes de bal. Wij krijgen een corner en de afvallende bal komt bij Jaimy en zij schier de bal over.DSCN2944

Dan een aanval van Sch/Br druk voor de goal en Tiemen mist maar daar is Megan en haalt de bal van de lijn. Oef komen we daar even goed weg. Maar goed het was uitstel van executie want nog geen minuut later was her de Sch/Br speler die de 4-4 binnen tikt.   De tijd begon te dringen en we moesten winnen, ik zou ander als waarnemend trainer bij mijn zoontje afgaan, toch? Maar ik had er een goed gevoel over met de zenuwen door mijn lijf gingen we een overwinning te gemoed. En jawel, de one en only mister Sven P. haalde de bal op bij de midden lijn en dat is een, en dat is twee, en dat is drie, en dat is vier man gepasseerd en ijs en ijs kuo prikte hij de bal achter de doelman 4-5.

Met nog enkele minuten op de klok was de spanning te snijden Sch/Br wilde niets weten van opgeven dus daar kwamen ze weer en daar was Elisa ze stortte zich op haar knieën, wij schrokken behoorlijk Elisa op de knieën voor haar tegenstander waren we getuigen van een aanzoek, was Robert ten Brink in aantocht, we hielden onze adem in. Maar niets daarvan, dit was de meest geniale schijnbeweging ooit en zo kon de bal bij Jaimy komen en we hadden weer de bal, oef was dat even zweten.   Gelukkig floot de scheids af en hebben we weer 3 punten maar het mooiste van de dag is komende week staan we op 1.

DSCN2930

De Man of the Match is volgens mij Timo, die heeft staan bikkelen, geweldig.

de Lady of the Game, met al een wedstrijd in de benen en dan nog zo voetballen Megan

en voor de rest een hele dikke duim, Sven P, klasse doelpunt gemaakt man.

Volgende week thuis tegen Spui aanvang is om 9.00 uur AANWEZIG 8.30 uur

Lucien van Vlaenderen