Ook Jo11-1 ronde verder in de Beker

Penalty`s moest en winnaar leveren.

Zaterdag 4 februari moesten we dan eindelijk het lang verwachtte bekerduel spelen tegen de jo10-1 van Axel. Een verrekt goed ploegje als ik naar de statistieken keek. Een tegenstander die we niet moesten onderschatten ondanks hun gemiddeld 1 jaar jongere leeftijd. De trainer Remy, spelers Jalisco, Bart en Siebe konden er niet bij zijn door ziekte of andere verplichtingen

De wedstrijd begint en we staan gelijk onder druk en ik dacht we gaan hier voetbal les krijgen. Zo soepel ging de bal rond en we kwamen er niet echt aan te pas. De eerste kansen waren voor Axel. Puur op de fysieke inzet konden we een doelpunt voorkomen. Ze vallen aan en de bal gaat over. Weer een aanval en de term flipperkast voetbal werd genoemd maar de bal ging er niet in.

DSCN2669[1]   Zo die gastjes zijn goed, klonk het langs de lijn.

Die eerste 5 minuten houden we letterlijk stand we strijden eigenlijk alleen maar om geen doelpunt tegen te krijgen.

Maar dan langzaam maar zeker worden wij sterker en komen er steeds meer uit.

De wedstrijd komt steeds meer in balance, wij vallen aan en zij vallen aan. De amusementswaarde stijgt met de minuut. De technische voetballertjes versus de harde werkers, een titanen strijd was gaande.

Spannend

We bleven tot de rust in evenwicht 0-0, eerlijk gezegd de grootste kansen voor Axel en superieur verdedigingswerk van ons.

De rust was erg welkom man, man, man wat een strijd. Als Niels en ik een stoel hadden gehad hadden we op het puntje gezeten.

De tweede helft.

Het was weer Axel die het initiatief nam en ons gelijk weer klem zetten.

Wij doen een scoringspoging

De ene aanval naar de andere moesten we afslaan. Matthijs was vandaag een gegarandeerde zekerheid en had alle ballen.

Gelukkig kwamen we naar een minuut of 5 onder de druk uit en gingen we weer meedoen zo gezegd. Ook wij vielen weer aan met de grootste kans voor Ari zijn schot ging net naast.

DSCN2680[1] Titanenstrijd op het middenveld

Het tempo werd steeds hoger naarmate het einde naderde, om en om vielen we aan maar geen van beide kon een beslissing forceren. De scheidsrechter floot af en het stond 0-0 dus de penalty’s moesten een winnaar bepalen.

Wij moesten beginnen Jan schoot Raak 0-1   ook Axel raak 1-1

Wietze schoot Raak  1-2 dan Axel en een formidabele redding van Mathijs

Matthijs stopt de penalty

1-2 blijft het

Dan Ari en zijn schot knalt de bal op de paal zo hard dat de goal 3 centimeter naar achteren schoof ,maar geen goal, 1-2 de derde voor Axel raak 2-2  na 3 penalty’s, dus om en om gingen we verder.

Florian raak 2-3  Axel schiet, Matthijs had de bal net niet goed genoeg en rolt net over de lijn, dus ook raak 3-3

Dan Timo jaagt de bal in het dak van de goal 3-4.

DSCN2705[1]  Timo jaagt de bal in het dak van de goal

Dan schiet de Axel speler schiet naast, wij winnen de penalty reeks dus de wedstrijd en we gaan door in de beker

De bal gaat naast, wij gaan door in de beker    Bal gaat naast, wij gaan door in de Beker.

Voor het eerst in onze carrière als trainers en de spelers gaan we weer en ronde verder en daar zijn we trots op.

Maar allereerst de complimenten aan onze tegenstander wat een geweldig team, top mannen.

The man of the match is volgens Niels en mij:

Matthijs man wat heeft hij er onmogelijke ballen uit gehouden en dan een snoeiharde penalty stoppen die uiteindelijk doorslaggevend bleek te zijn, gefeliciteerd Matthijs.

Maar ook de rest, mannen jullie waren top.

Volgende week thuis tegen Oostburg.

9.30 aanwezig

10.00 uur aanvang