Het had ook zomaar anders kunnen lopen……

Afgelopen zaterdag ontving Cadzand sinds een lange tijd Apollo. De mannen uit ’s Gravenpolder stonden 1e en kunnen bij een overwinning in Cadzand de eerste periode binnen slepen. Cadzand trad met dezelfde selectie aan als de weken ervoor.

Cadzand begon wederom stroef aan de wedstrijd. Na 2 minuten werd een corner goed aangesneden door Apollo en hard binnen gekopt. Cadzand probeerde zich in de wedstrijd te knokken en dat lukte aardig. Weliswaar werd het grootste deel van de eerste helft gespeeld op de helft van Cadzand, maar er werden ook een aantal kansen gecreëerd. Maxim kwam voor de keeper en kopt helaas niet hard genoeg in. Ook Roy kwam een op een op de keeper maar wist dit helaas niet af te maken. Na een half uur kopte Apollo de 2-0 binnen en moest Cadzand met een bittere pil naar de kleedkamer. Zoals altijd deze competitie kwam Cadzand strijdbaar uit de rust.

Er werd in de 2e helft meer naar voren gespeeld en er kwamen ruimtes op de helft van de tegenstander. Na 50 minuten werd een afgeslagen vrije trap knap ingeschoten door Joep. Zowel het team als de supporters kwamen in een flow en even leek het erop dat Sebastiaan  de 2-2 zou binnen schieten maar hij koos helaas voor de middenweg, waar de keeper stond. Zoals zo vaak in het voetbal: als je zelf de kansen niet afmaakt….. dan maakt Apollo de 3-1. Eelco  pareerde knap een vrije trap van Apollo maar was iets te enthousiast om de bal weer te veroveren. De scheidsrechter gaf terecht een penalty aan Apollo, waardoor de stand ineens 3-1 was in plaats van 2-2. De wedstrijd was gespeeld. Apollo liep nog uit naar 5-1, maar vandaag had de wedstrijd met een beetje meer geluk anders kunnen uitpakken.

Wederom een leerzaam moment voor onze jonge selectie. Aanstaande zaterdag staat de wedstrijd tegen OFB op het programma. Als we dezelfde inzet en hetzelfde enthousiasme kunnen blijven tonen zal het kwartje eens de kant van Cadzand opvallen. Laat het dan maar zaterdag zo zijn! We hopen zaterdag wederom op veel publiek en enthousiasme zoals afgelopen zaterdag!