Gehavend Twidde onderuit in Biervliet.

Aron, Jesse, Cor, Patrick E, Patrick W, Wesley, Mochtar, Bertjan, Niek, Marnix en Gijs.

Dit was niet de basiself waarmee we afgelopen zaterdag in Biervliet begonnen, maar diegene die afwezig waren…. Het was dus een hele klus om weer een volwaardig team op de been te brengen. Gelukkig is Paul na blessureleed weer fit en heeft Wilco zijn cursus creatief met cornervlaggen met goed gevolg afgesloten zodat beiden hun eerste wedstrijd van het seizoen konden spelen. Verder waren er drie A’s bereid om na hun eigen wedstrijd nog mee te gaan met ons. Sam en Bart speelden beiden een prima helft en Tarik buffelde zelfs een hele wedstrijd op het middenveld. Hartelijk dank alle drie!

Biervliet is een jonge, leuke ploeg. Het is ook geen sterrenensemble, dus leuk om tegen te voetballen en een aanwinst voor onze klasse. Biervliet was de eerste helft wel duidelijk beter als ons gehavende twidde. Na een kwartiertje schopte William iemand onderuit in het strafschopgebeid. Geen probleem natuurlijk, want Remy houdt die strafschop toch wel tegen. Zo ver moest het dit keer niet eens komen, want de Biervliet-speler schrok zo van de aanblik van onze rooie neger in de goal dat hij de bal een paar meter naast schoot. Niet veel later kwamen we toch op achterstand na zwak verdedigen. Hierna kwamen we nog even goed weg toen Chris zijn tegenstander de wedstrijd uitschopte in het strafschopgebied. Volgens hemzelf en de scheids speelde hij echter gewoon de bal, de rest dacht daar iets anders over…Heel veel kansen kreeg Biervliet verder niet, maar ook wij konden niet echt een vuist maken: 1-0 ruststand dus.

In de tweede helft, met onder meer de in Biervliet blijkbaar uitermate populaire Arthur en Wilco in onze gelederen, verdubbelde de achterstand al snel. Hierna brak onze beste fase van de wedstrijd aan, waarin Bart V de aansluitingstreffer maakte na een fraaie voorzet van (ik dacht) Kevin en we zowaar wat druk konden uitoefenen op de Biervliet-defensie. Toeval of niet, de verder goed fluitende  scheidsrechter hadden we een paar keer niet bepaald mee toen het even spannend werd. De volgende treffer viel dan ook weer aan de andere kant: 3-1 en ons verzet was gebroken. Biervliet kreeg nog maar weer een penalty nadat Bart K de Biervliet-spits vloerde, maar uiteraard wist Remy deze te stoppen. Hierna had Biervliet nog 1 of 2 penalty’s kunnen krijgen, maar aangezien deze toch maar gemist werden besloot de scheids het maar zo te laten. 3-1 nederlaag dus. Terecht, maar toch balen omdat we met wat minder afwezigen zeker een goede kans hadden gehad.

Komende weken hopelijk wat meer aanwezigen en punten sprokkelen in de thuiswedstrijden tegen mede-middenmoters  Hoek en Terneuzense Boys.