Nu al kampioenschap perikelen bij het ‘Twidde’

Na twee overwinningen op rij kon het kampioenschap het Twidde nauwelijks nog ontgaan. Slechts 20 wedstrijden met goed resultaat afsluiten en we kunnen de kar op. Eerste hinderlijke onderbreking op weg naar dat feestje was de uitwedstrijd tegen Hontenisse.

13 kampioenen in spe hadden de verre reis gemaakt om de punten even op te halen. Dat we een half jaartje terug nog kansloos verloren van dit team mocht geen beletsel zijn. Mocht het onverhoopt toch geen walk-over worden hadden we altijd nog Edwin de Kort achter de hand, die zijn eerste minuten van het seizoen maakte.

Vlak voor de aftrap besloten we echter onze tactiek te veranderen en onze concurrentie wat zand in de ogen te strooien. Bij rust keken we dan ook tegen een 2-0 achterstand aan. Besloten werd in de rust deze uitslag maar zo te laten en zo de andere teams zo nu en dan ook eens wat te gunnen. Zo geschiedde dus ook en er werd in de tweede helft niet meer gescoord, al speelden Niels en Wesley zo goed dat ze wellicht ons tactisch meesterplan niet helemaal goed hadden begrepen.

Conclusie achteraf van Henk was trouwens dat Hontenisse eigenlijk helemaal niet zo goed was, dus de thuiswedstrijd zal wel een makkie worden. Nog 19 wedstrijden winnen en we zijn kampioen!!

Of we volgende week van en in Biervliet wel gaan proberen te winnen of dat we de achterstand op de koplopers nog wat verder laten oplopen blijft nog even een verrassing!