Het Twidde nog zonder puntverlies

Na de sterke seizoensstart in Spui stond afgelopen zaterdag de eerste  thuiswedstrijd op het programma. Het zaterdagteam van Steen kwam op bezoek. Het kostte deze week geen moeite om een team bij elkaar te scharrelen. 15 personen stonden om 12.15 uur gereed, inclusief de vanuit het eerste geleende Rutger en Roy.  Een scheidsrechter vinden bleek een groter probleem. Henk offerde zich op en floot prima. Het is echter te hopen dat of Frans snel hersteld is van zijn blessure of dat er snel een vervanger gevonden kan worden…

Steen had zijn eerste twee wedstrijden ruim verloren en na onze winstpartij in Spui waren we zo arrogant te denken dat we ook dit klusje wel even gingen klaren.  De eerste twintig minuten waren erg slap en vooral achterin werd er volop geklungeld. Een fout van ondergetekende leverde nog geen goal op, maar toen Aron iets later in de fout ging was het wel raak: 0-1, op dat moment verdiend.

Hierna begonnen we zo langzamerhand te beseffen dat we toch nog iets moesten gaan doen. Gelukkig kwamen we kort hierna dan ook al snel op gelijke hoogte. Een mooie assist van Roy werd door Kevin knap afgerond. Steen kwam er amper meer uit en voor rust werd het dan ook nog verdiend 2-1 door Roy. Ook in de tweede helft waren we de bovenliggende partij en werd er af en toe heel aardig gevoetbald op het moeilijk bespeelbare steenharde veld. Pas na de 3-1 (van wederom Roy) kon Steen er nog een paar keer goed uitkomen, maar echt gevaarlijk werden ze niet meer. In de slotfase verdween een corner via een Steen-verdediger (on)gelukkig in het doel zodat we al bij al toch nog een eenvoudige overwinning konden bijschrijven. 4-1 winst in een sportieve wedstrijd tegen een leuke jonge ploeg.

6 punten na 2 wedstrijden: het moet niet zotter worden. Of ja, eigenlijk mag het wel zotter worden, al zal dat een hele klus worden. Volgende week staat namelijk de zware uitwedstrijd tegen het sterke Hontenisse op het programma. Tot dan!