Het ‘Twidde’ wederom goed uit de startblokken!

Net als vorig seizoen is het twidde het seizoen uitstekend begonnen met een overwinning in een uitwedstrijd. Spui 3  met 2-4 verslagen.

Het bleef erg rustig op de transfermarkt afgelopen zomer. Na de goede prestaties vorig jaar wilde uiteraard niemand het sterrenensemble verlaten. Nieuwkomers zijn er ook niet echt, al heeft William aangegeven vast op het tweede te willen gaan voetballen en gaat ook Marnix zijn schoenen weer wat vaker onderbinden, al zou het kunnen dat laatstgenoemde vooral onder de douche acte de presence geeft.

Door te weinig spelers om oefenwedstrijden te spelen in de voorbereiding en een te droog veld vorige week konden we na een zomerstop van 5 maanden pas op 24 september eindelijk aan onze competitie beginnen. Nog wel heel wat afwezigen, zo had Chris een date met K3 in Plopsaland, is Paul nog geblesseerd, moest Edwin met de jeugd op pad en moesten er heel wat werken. Met 13,5 man konden we uiteindelijk toch vertrekken naar Spui.

Onze tegenstander was zo lief om ons het eerste half uur rustig te laten wennen en legde ons weinig in de weg. Na een half uur stonden we dan ook verdiend met 0-2 voor door doelpunten van Jesse (al dan niet in buitenspelpositie) en Peter (prachtig afstandschot). Een ongekende weelde. Deze weelde konden we dan ook niet dragen, want toen Spui een beetje aanzette kregen we het meteen moeilijk. De verder goed fluitende scheidsrechter wilde zijn vermeende fout van het eerste doelpunt goedmaken en promoveerde een schwalbe van de Spui-spits tot penalty. Niet alleen Ajax heeft echter een Afrikaan die penalty’s stopt, ook wij hebben er 1, zij het dan een rooie neger.

Helaas leek het de laatste tien minuten van de eerste helft nergens meer op en kwam Spui op slag van rust toch terug in de wedstrijd, nadat een middenvelder vrij baan kreeg van ons middenveld en verdediging. Tien minuten na rust kwam Spui zelfs langszij, toen diezelfde middenvelder de bal fraai binnenschoot. Een nederlaag dreigde, maar we knokten ons knap terug in de wedstrijd. Het geluk ontbrak echter toen de sterk spelende Peter met een punter de binnenkant van de paal raakte en Cor een vrije trap op de lat schoot. Een kwartier voor tijd kwamen we dan toch verdiend op voorsprong. Remy schoot de bal naar voren en als een Usain Bolt vloog Patrick van den E hier achteraan. Tergend langzaam speelde hij de bal langs de keeper en de ontlading was groot toen hij net aan de goede kant van de paal in het net rolde. Vlak nadat vlagger Henk en de Spui-spits BFF’s waren geworden wist in de slotminuut Cor de bevrijdende  2-4 te maken, nadat hij een paar minuten ervoor nog een heel klein beetje egoïstisch was geweest.

Een al bij al terechte zege en een mooi begin van een nieuw seizoen. Hopen op een beetje regen deze week zodat we volgende week thuis tegen Steen 2 kunnen voetballen om 12.15 uur.