Cadzand 1 pakt 3 punten in Hansweert!

Afgelopen zaterdag stond de eerste uitwedstrijd tegen Hansweertse Boys op het programma voor Cadzand 1. Beiden ploegen verloren hun eerste wedstrijd van het seizoen. Cadzand reisde wederom met een piepjong team af naar Hansweert.

Cadzand begon stroef aan de wedstrijd. Hansweert werd twee keer zeer gevaarlijk met schoten uit de 2e lijn. Rochard had het geluk dat de lat en de paal in de weg stonden. Na 10 minuten kwam Cadzand beter in de wedstrijd en kreeg het zelfs een enorme kans. Sebastiaan kwam één-op-één met de keeper maar kon deze actie helaas niet belonen met een doelpunt. Hansweert kwam na 20 minuten verdiend op voorsprong door een penalty. Eelco haakte een tegenstander in de benen en de middenvelder van Hansweert benutte feilloos vanaf de 11 meter.
Cadzand rechtte de rug en kwam na 25 minuten verdiend op 1-1. Giovanni werd onderuit gehaald in het strafschopgebied en twijfelde zelf geen moment vanaf de 11 meter. Cadzand probeerde door te zetten en kwam na 35 minuten ook op de gewenste 1-2. Angelo gooide de bal hoog in de pot en Giovanni leverde een mooie assist af met het hoofd aan Sebastiaan. Hij prikte de 1-2 binnen. Een luxe positie bij rust.

Na de rust werd verwacht dat Hansweert gelijk de aansluiting probeerde te vinden maar het was Cadzand die tussen de 50e en 70e minuut een aantal dotten van kansen kreeg. Giovanni kreeg de bal er uiteindelijk niet in na een mooie opgezette aanval via Sebastiaan en Robbin. Het slotstuk kwam van Hansweert. De laatste 20 minuten werden ze een aantal keer gevaarlijk via hoge ballen en voorzetten. Rochard had vlak voor tijd nog een fantastische redding op een schot van de aanvaller van Hansweert.

Uiteindelijk floot de scheidsrechter af en won Cadzand sinds 6 jaar weer eens een wedstrijd in de standaardklasse!! Volgende week staat SPS op het programma. De ploeg uit Poortvliet is goed begonnen aan de competitie en beschikt over een aantal goede ervaren spelers. Weer een wedstrijd om naar uit te kijken! De wedstrijd wordt om 14.30 uur gespeeld in Cadzand!