Cadzand onderuit in 2e helft bij terugkomst in de standaardklasse.

Zaterdag 3 september was een enigszins memorabele dag voor VV Cadzand. Na een afwezigheid van meer dan 5 jaar werd er dan eindelijk weer eens een officiële wedstrijd gevoetbald aan de Noorddijk in Cadzand. Eerste opponent in de de 4e klasse B was Wik’57.

Na een voorbereiding met gemengde gevoelens kon Cadzand zich afgelopen zaterdag gaan opmaken voor een onbekende tegenstander. Natuurlijk werd er vooraf goed gekeken naar de resultaten in het verleden van Wik’57 maar daar werd niemand wijzer van. Zowel Cadzand als Wik konden nog niet beschikken over een volwaardige selectie i.v.m. blessures, vakanties en werk.

Om 14.30 hr. werd er afgetrapt en Cadzand begon aan het nieuwe avontuur. Voor beide ploegen was het aftasten in de eerste helft. Wik’57 werd een aantal keer gevaarlijk maar Rochard hield het doel schoon. Voor Cadzand was het in de eerste helft vooral wennen aan het fysieke spel van Wik. Na een half uur spelen kreeg Cadzand dan toch een grote kans via Bjorn. Na een steekpass op maat van Giovanni kwam Bjorn één op één op de keeper maar kon zijn actie helaas niet verzilveren in een goal. Ruststand 0-0.

Tijdens de rust werd geconcludeerd dat het een zware match was , maar dat een punt vandaag toch echt wel mogelijk was. In de 2e helft kwamen we helaas bedrogen uit. Wik gooide er nog een extra schepje bovenop en Cadzand werd teruggedrongen. Na 55 minuten spelen kwam Wik dan ook verdiend op voorsprong. Een puntertje van de spits van Wik was niet te pareren voor Rochard. Wik kwam ook gelijk op een 2-0 voorsprong. De bal kwam na een afgeslagen vrije trap gelukkig voor een speler van Wik terecht die niet twijfelde en de 2-0 binnen tikt. Cadzand was in de 2e helft niet bij machte om iets terug te doen in de wedstrijd. Giovanni had nog een goede mogelijkheid om de keeper met een lob te verschalken, maar de bal strandde in de 16 meter.

Ondanks het resultaat zijn er genoeg aanknopingspunten voor Cadzand om de rest van de competitie met positiviteit te benaderen. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Hansweertse Boys op het programma. De mannen uit Hansweert verloren hun eerste wedstrijd met 6-3.