FED-E CUP spectaculaire wedstrijd!

Op dinsdag 10 mei stond er een heuse meester en de leerling confrontatie op het programma, als afsluiter van een geweldig seizoen. de trainers van de F, E en D namen het op tegen de E 1 selectie aangevuld met een drie tal D spelers, ivm afwezigheid van enkele E spelers.  Ronnie Leenhouts nam de coaching van de jeugd op zich en besprak hun tactiek .

Remy, Rochard, Niels, Edwin, Tim, Lucien en Mika de meesters van het spelletje hoefde geen tactische bespreking te houden  zij zijn immers de trainers. Jonnie Vercouteren was er als de super-sub,  Maarten was afwezig hij moest werken.

De wedstrijd stond onder leiding van Sandy Nieskens.

Het verslag geschreven door de winnende coach.

Geachte aanwezigen (en niet aanwezigen (jammer)) van de wedstrijd tussen de trainers van de  E en de D, met enige aanvulling van toevallige toeschouwers, en de E van Cadzand met aanvulling van enkele D spelers.

Hierbij naast het verslag van onze reporter nog een aanvulling van de gelegenheids-trainer van de DE

Het commentaar van de trainers op de scheidsrechter vond ik persoonlijk niet terecht. De eerste penalty was dubieus maar als scheidsrechter kon hij gegeven worden. De eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagt maar de combinatie DE Cadzand had toch het overwicht. Dit vond ik persoonlijk heel knap want vele van deze combinatie speelden voor het eerst op een heel veld, tegen tegenstanders die drie keer zo groot waren en drie keer zo dik (behalve één, net vader van een tweeling ( niet drie keer zo dik maar twee keer)).

Na 1 doelpunt en 3 schitterende doelpunten was het rust. Na de rust kwam de DE combi wat mat terug op het veld. Dit kwam waarschijnlijk doordat de (gelegenheid)trainer geen peptalk had kunnen houden in de kleedkamer, want daar zijn we niet geweest. De DE combi had besloten om te keepen met 2 keepers in de tweede helft. Het doel was 2 keer zo groot als normaal dus keep je ook met 2 keepers. Dit pakte geweldig uit, wat een keepers alle drie, 1 in de eerste helft en 2 in de tweede helft.

De trainers kwamen terug na enkele gelukkige goals, maar hierna ging de DE combi helemaal los. 6 – 3 in het voordeel van de DE combi. Maar toen,,,  de trainers kregen meer lucht of meer spelers ????? Ze komen terug tot 6 – 6, Maar toen een strafschop toegekend aan de DE combi voor een handsbal (net buiten het 16 meter gebied) je had erbij moeten zijn om het te zien. Toen was het voor de trainer een moeilijk moment want 4 van zijn spelers wilden de strafschop nemen. Deze strafschop werd uiteindelijk op een schitterende manier binnen gewerkt (vond ik persoonlijk), waardoor de DE combi de overwinning pakte. De DE combi  verdiende deze overwinning, door de inzet en motivatie van onze geweldige jeugdspelers.

Na afloop nog strafschoppen en de prijsuitreiking, de beker die natuurlijk naar DE combi ging. Complimenten naar de scheidsrechter die tijdens deze derby zeer cool bleef, het overzicht bleef houden, en geen moment de controle verloor, (net buiten de  16 van de E een overtreding constateren en dan aan de andere kant van het veld de bal op de stip leggen, een GENIALE scheidsrechters beslissing.)

Onze dank, als ouders, gaat uit naar de trainers en begeleiders van de jeugdteams, die zich belangeloos inzetten voor VV Cadzand.

Namens deze de gelegenheids–trainer

Graag gedaan  N. & REL  & R.M.