Wij zijn de trotse nummer 2.

Voor het kampioenschap naar Aardenburg.

Op zaterdag 23 april moesten we tegen de koploper Aardenburg E1. In theorie konden wij ook nog kampioen worden als we de twee laatste wedstrijden zouden winnen.

Aardenburg zou met een gelijkspel al kampioen zijn.

We begonnen om 10.15 uur aan de kampioenswedstrijd, zoals dat heet.

We begonnen erg zwak aan de wedstrijd alsof  we te zenuwachtig waren of een ontzag voor de tegenstander hadden. Ik weet het niet precies hoe ik het moet noemen.

Aardenburg zette druk en het duurde niet lang of de                                   1-0 zat binnen. De zenuwen gierde door de benen van onze spelers  want al onze acties liepen op niets uit.

De klad zat er in zogezegd.

Niet veel later viel de  2-0  We gingen wel beter voetballen en werden ook dreigender, er kwamen en paar leuke kansjes.  Jan met een schot, Ari met een aanval Siebe de een aanval inleiden maar helaas kwam er geen doelpunt uit voort. Aardenburg stond strak van de zenuwen vertelde de trainers maar wel altijd op de juiste plaats zodat wij er niet door kwamen.

Sekander met de 2-1 in de maak.

Tot dat Sekander voor de goal vrij kwam en zijn inzet gekeerd zag worden, maar de aanhouder wint en in de rebound wist hij de bal  alsnog over de lijn te werken. 2-1. Hoop verscheen aan de horizon.

In de tweede helft was het van het zelfde, Aardenburg was sterker en wij liepen er achteraan als ik het zo mag zeggen.     Niet dat wij geen kansen meer kregen maar het lukte niet te scoren.

De 3 en 4…1 werden erg makkelijk gescoord het zelfvertrouwen  straalde bij.Aardenburg er vanaf. Iets wat wij helemaal niet hadden vandaag.

Sekander wist nog een keer te scoren 4-2 een knap doelpunt overigens.

Ook bij deze aanval kwamen we niet tot scoren.

Net voor het einde scoorde Aardenburg nog hun 5e treffer en daarmee bepaalde ze de eindstand. 5-2.

Aardenburg is de kampioen en ook terecht, zij waren de sterkste uit de poule.

Na de wedstrijd kregen ze een applaus van ons en was het feest in  Aardenburg

Bericht dat Breskens met 9-4 had verloren van Hoek-Philippine was voor ons een pleister op de wond want dat betekende dat we ongeacht de uitslag van 14 mei de nummer 2 zijn.

Toch een geweldige prestatie.

De Topscoorder.

Ari Amys                          16

Jan Aarnoutse                 16

Sekander  de Kort          13

Wietse Vercouteren       10

Siebe Vercouteren           6

Florian Vercouteren        5

Totaal                                 66

Zaterdag 14 Mei de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Breskens E2

9.45 uur aanwezig en 10.15 uur aanvang.

REL