Cadzand wint op karakter in Borssele.

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd om de eerste plaats op het programma in Borssele. Cadzand moest haar koppositie van 2 punten verdedigen of uitbreiden in Borssele. Vooraf werden we door verschillende clubs ingefluisterd dat ze in Borssele met 13 man op het veld staan, dus Cadzand was gewaarschuwd. Door de afwezigheid van Peter, Eelco en Bjorn moest er wat geschoven worden in de opstelling. Daarnaast keerde Thijs na een blessure weer terug op de bank. Jordy, Tarik, William en Dylan waren bereid om mee af te reizen naar Borssele.

Cadzand begon fel en geconcentreerd aan de wedstrijd. Dit resulteerde al in de 0-1 na 3 minuten. Angelo werd aangespeeld in het strafschopgebied en haalde direct uit. Met een lage bal verschalkte hij de keeper van Borssele. Een zeer goed begin. Naarmate de 1e helft vorderde kwam Borssele meer in hun spel. Cadzand liet het te makkelijk toe dat Borssele met hoge ballen gevaarlijk werd in het strafschopgebied. Dit resulteerde in een aantal hachelijke situatie d.m.v. vrije trappen en corners. Na 40 minuten spelen werd de bal dan ook raak binnen gekopt (randje buitenspel??) door de spits van Borssele. 1-1 ruststand. In de rust moesten een aantal spelers even bedaren vanwege de vermeende buitenspel goal en het verloop van de eerste helft. Wij wisten inmiddels dat we vandaag niet van 11, maar van 13 mannen in Borssele moesten winnen.

Cadzand rechtte de rug en begon wederom goed aan de 2e helft. Na 55 minuten spelen werd Angelo onderuit gehaald in het strafschopgebied. De scheidsrechter van dienst gaf direct een strafschop. Rik twijfelde geen moment en schoot de bal hard binnen. De keeper kon de bal nog toucheren, maar gelukkig was dit niet voldoende. Cadzand wilde doordrukken en was op zoek naar de 3e goal, maar door een ongelukkige fout van Thijs, werd de spits van Borssele voor de 2e keer deze dag in staat gezet de bal binnen te schieten. Een flinke domper, aangezien Cadzand in deze fase van de wedstrijd op zoek was na de 1-3. Gelukkig was het Tarik (koud in het veld) die na 70 minuten middels een fantastische goal Cadzand weer op voorsprong bracht. Tarik pikte de bal op halverwege de helft van de tegenstander en wilde uithalen. Na een mooie schijnbeweging bracht hij de bal naar zijn rechtervoet en haalde van 25 meter hard uit. Het schot was voor de keeper onhoudbaar en Cadzand zat weer goed in het zadel. De 2-3 was het breekpunt voor Borssele. Na een spuugincident (Rijkaard was er niets bij) werd de spits van Borssele van het veld gestuurd. Angelo kreeg een cooling down aangeboden door de scheidsrechter van 10 minuten. Na dit incident gaf Borssele niet meer thuis. Giovanni breidde de stand uit naar 2-6 met een loepzuivere hattrick, wat zijn totaal alweer brengt op 19 doelpunten dit seizoen.

Cadzand wist op karakter te winnen in Borssele. Het verschil op de ranglijst bedraagt nu 5 punten. Volgende week spelen Spui en Borssele tegen elkaar voor de 2e plaats. Spui is bezig aan een zeer goede reeks en kan nog gezien worden als een ‘dark horse’. Cadzand is volgende week vrij en op zaterdag 23 april staat de volgende thuiswedstrijd tegen Heinkenszand op het programma. We mogen ons zeker nog niet rijk rekenen!