Spanning in Bresjes, E1 wint uiteindelijk overtuigend.

Zaterdag 9 april 2016.

Op het programma staat de wedstrijd tussen Breskens E2 – Cadzand E1 om 10.00 te Breskens.

Gijs, Jalisco en Yorben spelen vandaag helaas niet mee.

Sekander en Ari nemen de aftrap. Bart heeft als eerste speler de zware taak het spel van de tegenstander te analyseren vanaf de zijlijn.  Na de aftrap raken we vrij snel de bal kwijt en gaat Breskens in de aanval. Gelukkig hebben we Timo die de aanval weet te breken. Timo speelt naar Ari en het gaat weer de goede kant op. Maar Breskens denkt dat een goal in de eerste helft zo snel mogelijk gemaakt moet worden en gaat weer volop in de aanval. Timo, Wietse, Florian en Siebe moeten alle zeilen bij zetten om Mathijs te ontzien! Zelfs onze aanvallers moeten helpen bij de verdediging. Tijd voor een andere aanpak!

Bart heeft zijn analyse gemaakt en de zware taak aan de zijlijn wordt overgenomen door Siebe.  Na een tijdje kunnen we wat meer gaan aanvallen. Vanuit de verdediging komt de bal regelmatig bij Ari die de bal dan weer in de buurt van de Bresiaanse goal kan krijgen. Sekander heeft een paar heel mooie kansen, maar Breskens heeft geluk, de bal wordt steeds voorlangs, tegen de keeper of naast de goal geschoten. Na een tijdje heen en weer spel kunnen Bart en Florian weer verdedigen, wat goed lukt. Er is namelijk nog steeds geen doelpunt gevallen.  Siebe wordt gewisseld voor Jan. Jan mag nu vanaf de zijlijn gaan kijken hoe de verdediging van Breskens werkt. Onze verdediging werkt de bal weer naar voren. Ari weet Sekander te bereiken, maar weer gaat de bal net net net voorlangs. Even later volgt er een corner voor ons. Na de corner vliegen de Bresiaanders over het veld en moet Bart ingrijpen. Bart speelt naar Siebe, hij speelt door de benen van een tegenstander verder naar Ari. Er volgt weer een heen en weer spel met verschillende ingooien door Breskens en Cadzand. Jan is klaar met het bekijken van de verdediging en de zware zijlijntaak gaat naar Ari. Siebe valt over de benen van een tegenstander en krijgt een vrije trap. De trap naar de goal wordt door de keeper gestopt maar er komt wel een corner. Even later volgt er weer een staaltje van voor de goal langs spelen. Er zijn ontzettend veel kansen, maar het lijkt of er een glazen plaat voor de Bresiaanse goal staat! De bal wil er niet in. Jan zet voor naar Sekander, maar zijn omhaal mislukt. Na de zoveelste aanval krijgt Siebe de bal voor zijn voet en SCOOORT!! 0-1.

De 0 -1 in de maak

Na de aftrap is Breskens in de aanval. We komen nog eens terug maar Breskens wil revanche. Er volgt een schot en Mathijs krijgt de bal te pakken.  Mathijs schiet uit maar de bal komt een beetje ongelukkig terecht bij een speler van Breskens. Die maakt daar handig gebruik van en de 1-1 is een feit. Na dit doelpunt fluit de scheidsrechter tot rust.

Na de rust staan onze spelers weer op scherp. De zijlijn analyse is gemaakt en de strategie bepaalt. Na de aftrap gaat Jan gelijk op jacht. Hij schiet maar de keeper stopt de bal. Jan krijgt nog een kans en de bal vliegt tegen het net! 1-2. Dat is genieten, maar niet voor lang. Breskens wil niet verliezen en gaat in de aanval. Deze keer lukt het bij hun zeer goed en het is weer zeer snel gelijk… 2-2.

Bart ziet de gelijkmaker binnenvallen.

Cadzand is weer wakker. Na de aftrap volgt wat heen en weer spel. Onze verdediging laat zich niet meer verrassen. Bart speelt naar Timo, Timo naar Wietse, Wietse naar Ari, Ari naar Sekander. Vanuit een corner komt de bal bij Florian. Florian ziet dat Jan vrij staat en speelt de bal naar Jan. Jan heeft op dat moment de ruimte om naar de goal te trappen en de bal vliegt in de linkerbovenhoek binnen! 2-3.

Wij staan weer voor 2-3

We staan weer een beetje voor. Breskens wil dit weer gelijk maken, maar we laten ons niet meer verrassen. Mathijs pakt de bal een paar keer beet en een keer volgt er een corner. De bal komt voor de goal. Er wordt geschoten en de bal komt via de handen van Mathijs tegen de lat. Corner. Na deze corner wordt de bal naar Ari gespeeld. Samen met Florian gaat Ari naar de andere kant. De bal gaat een paar keer tussen hen heen en weer en op het laatst krijgt Ari de beste positie om te scoren! 2-4. Breskens houdt het hoofd koel en probeert uit alle macht om aan te vallen. Wietse, Siebe en Florian houden de deur dicht. Timo speelt weer naar Ari, Ari naar Sekander. Sekander staat voor de goal van Breskens en krijgt weer te maken met de glazen plaat. Hoezeer hij ook zijn best doet, er zit steeds een been, voet of keeper in de weg. De bal wordt naar de zijkant gespeeld en we doen stuivertje wisselen bij het ingooien. Na een mooie aanval waarna de bal weer eens voorlangs de Breskense goal gaat, vliegen de Bresiaanders richting Mathijs

Wietse is sneller dan zijn neef.

En moeder is trots

En zijn moeder is trots

Via Bart en Ari gaat Jan richting Breskens, maar wordt door de Breskense verdediging tegen de grond gewerkt. Vrije trap. Deze Vrije trap wordt door Wietse genomen. Breskens verdedigd en valt aan. Siebe werkt hard en gaat in de aanval. De bal komt via Ari bij Florian, maar de keeper van Breskens stopt ook deze aanval. Daarna is het rommelig voor de goal van Breskens. Siebe maakt hier gebruik van en schiet de 2-5 binnen! Met deze stand wordt ook de glazen plaat van Breskens gebroken. Ari geeft de zoveelste voorzet aan Sekander en Sekander maakt gelukkig nog een doelpunt!! 2-6.

Onze tegenstanders hebben het zwaar, maar zijn zeker niet verslagen. Uit het niets komt er weer een verrassingsaanval en staat er 3-6 op de borden. Onze spelers worden nu wat voorzichtiger om er voor te zorgen dat we de winst niet weggeven. Even later fluit de scheidsrechter af en is de 3-6 overwinning een feit.

De man of de match is deze keer Ari! Heel veel mooie voorzetten en de meeste supporters meegenomen!!

The man of the match; Ari, met schot op doel

Jan, BEDANKT  voor het verslag.

Topscorders

Ari Amys                              15