Het antwoord van de E1 trainer werd wel heel letterlijk genomen!

Hele grote overwinning op Terneuzen 19 -0

Op zaterdag  2 april moest onze E1 tegen  het team van Terneuzen de E5.

Tijdens de voorbespreking met de spelers antwoorde de trainer  op een vraag over de eindstand  dat het doelsaldo op het eind ook bepalend kon zijn.     Daarop concludeerde een paar van onze spelers dus moeten we veel scoren en weinig tegen doelpunten krijgen.  Ja zei de trainer. Dan zou het kunnen zijn dat je 1  plaats hoger eindigt dan een ander team met de zelfde aantal punten en minder doelpunten voor.  Ze snapte het!

Na deze wijze les gingen we van start.  Lucien begon met Fluiten en zou later afgelost worden door de scheidsrechter Tijs.  Yorben, was de man off the match, hij kom er niet bij zijn.

Vanaf het eerste moment waren we de betere op het veld, onze tegenstander  was erg timide en een bedeesde ploeg, als ik het zo mag omschrijven.

Jan in actie en krijgt de bal in zijn gezicht maar hij bikkelt door. Siebe gaat in de aanval en met 5 man om zich heen loop de aanval uit op balverlies.  Dan een poging van Florian maar zijn schot is te zacht. Timo onderschept en gaat op pad. Gijs krijgt de bal en schiet naar voren maar bereikt Siebe net niet. Jan gaat en geeft een voorzet en daar is Ari en schiet de 1-0 binnen.  De 2-0 laat niet lang op zich wachten Jan schiet in de verre linkerhoek binnen. Dan een aanval van Terneuzen over links gaat de spits van hun richting doel maar Bart blokt de bal en daar gaan wij weer. Jalisco pakt op en gaat richting Wietse en geeft hem de bal Wietse dacht ik zal eens op de goal trappen van eigen helft pegelde hij de bal naar voren.de bal vloog hoog door de lucht en stuitte net voor de keeper en ging zo over de keeper heen het doel in. 3-0   De volgende aanval van ons was een voorzet van Ari en Jan schiet hem binnen  4 – 0  even later is het weer Jan die de bal binnen schiet en 5 – 0 werd het.  Een aanval waar we heel goed combineerde, Jalisco naar Gijs die naar Bart naar Wietse  weer naar Bart naar Sekander en hij had een panna in huis en dan komt de bal bij Ari en hij schiet de 6–0 binnen. Dan Terneuzen met drie man in de aanval en het schot werd geblokt door Wietse. Florian gaat in de aanval en schiet raak 7 – 0 .  juichend liep hij over het veld en riep tegen zijn mama ik ga er nog een maken.

Daar gaan we weer naar hun goal

En ja hoor nog geen minuut later hielp hij mee met de aanval krijgt de bal terug en schoot de 8-0 in het doel. De volgende aanval was er een die de Terneuzense doelman grandioos wist te redden. Klasse gekeept, iets anders kan ik er niet van maken.  Ook de daar op volgende aanval van ons werd door de Terneuzense verdediging niet bemoeilijkt we hadden vrij baan zogezegd  en weer was het de doelman van Terneuzen die een mooie redding in huis had.

We gingen rusten met een 8 – 0 voorsprong die luxe hadden we nog nooit eerder meegemaakt.

De tweede helft,  Terneuzen liet als eerste zien dat ze wel wilde voetballen  en vielen aan na een uitgekiende aanval werd er een mooi schot op onze doel geplaats, Matthijs moest even aan de bak om een treffer te voorkomen. Mooie aanval van Terneuzen.

Ook Terneuzen kon gevaarlijk zijn, maar waren niet doeltreffend

Ook Terneuzen kon gevaarlijk zijn, maar waren niet doeltreffend.

Dan wij weer Florian in de aanval en zag zijn broer opkomen plaatse de bal en Wietse kon de 9 – 0 binnen schieten de volgende aanval was Siebe die de bal net niet goed raakte en de bal ging naast.

Dan gekluts  voor hun doel en Siebe toucheerde de bal met een raffinement om u tegen te zeggen en de dubbele cijfers waren een feit 10 – 0  Ome Bertjan, die naar zijn neefjes kwam kijken, constateerde een een-tweetje tussen Jan en Ari  en dat vond hij geweldig gespeeld. Maar hetgene waar voor hij kwam, zat er aan te komen  zijn Neefjes gingen in de aanval zo gebroederlijk om trots op te zijn.  Florian ging van wiebel, wiebel “volgens zijn moeder” en Wietse kon scoren 11 -0  Toen ging het even erg hard, weer Wietse  12e  treffer, Ari 13e  Sekander uit een corner de 14e treffer,  Siebe na een dribbel net naast,  Ari in tweede instantie  wel raak de 15e treffer.

Weer een doelpunt.

En van af dat moment werd het even oppassen Terneuzen kwam er regelmatig goed uit en onze verdedigers hadden het even wat moeilijker en vooral Timo  en Gijs werkte de bal en Matthijs had ook een paar keer een bal te pakken.

Dan een grove overtreding van Sekander op de scheidsrechter in volle vaart liep Sekander tegen hem op en bijna ging de scheidsrechten neer. (Ik zou wel erg hard gelachen hebben.) Gelukkig zag de scheids, Tijs, er de humor wel van in en liet het bij een glimlach. Weer een aanval van Terneuzen( ja respect, na zo`n achterstand toch blijven aanvallen, petje af jongens)  ondanks de tegen aanvallen ging het doelpunten festijn ging verder    Florian scoorde de 16e treffer, 17e  was voor Siebe, 18e Wietse en de laatste net voor het eind signaal weer Wietse met zijn 6e van de wedstrijd, de 19 – 0.

Man of the match.  Wietse als je als laatste man de wedstrijd topscoorder bent met 6 doelpunten dan kan je daar niet meer om heen, gefeliciteerd Wietse.

Wietse de MOTM overziet alles.

Topscorders;

Ari Amys                          14