Eerste toernooi voor combinatie Cadzand/Groede Mini-F

Sinds deze week hebben Cadzand en Groede de handen opnieuw ineen geslagen en samen een Mini F-team opgezet. Woensdag 9 maart was de eerste gezamenlijke training en de zaterdag daarop stond direct het eerste toernooi op het programma. Met vier man en één dame sterk traden we deze zonnige dag aan tegen gastheer SV Oostburg, VV Terneuzense Boys, VV Philippine en een combinatie van Corn Boys/RIA Westdorpe.

Namens Groede waren Loeka, Miller en Mathieu van de partij, terwijl Joep en Niels de inbreng van Cadzand voor hun rekening namen. Vanaf de zijkant was er veel support van de ouders en van de geblesseerde Finn en de helaas gestopte Ilse. Carlos zou ook meegedaan hebben, maar hij moest helaas vanwege ziekte afmelden.

Het combinatieteam van Corn Boys-RIA Westdorpe was onze eerste tegenstander van de ochtend. Het was voor alle spelers even wennen in de nieuwe samenstelling en we traden ook meteen tegen een erg goede tegenstander aan. Helaas ging de eerste wedstrijd daarom ook met 5-0 verloren. Vol goede moed gingen we in ons tweede duel de strijd aan met Terneuzense Boys. Tijdens deze wedstrijd wist Cadzand/Groede al meer de weg naar voren te vinden, maar konden we helaas niet voorkomen dat de Boys driemaal scoorden.

Na deze partij stond voor Cadzand/Groede de pauze op het programma. Na de ranja, papkoeken, broodjes en pakjes drinken waren alle spelers weer topfit voor het volgende duel.

Ditmaal was Philippine de tegenstander en deze wedstrijd gaat de boeken in als de eerste overwinning van Cadzand/Groede. Met ons geheime wapen ‘de knal van Joep’ wist Cadzand/Groede steeds de verdediging van onze tegenstander op het verkeerde been te zetten. Niels wist in deze wedstrijd tweemaal het doel te vinden, terwijl Miller het derde doelpunt voor zijn rekening nam. Achterin hielden Mathieu en Loeka de boel dicht zodat de wedstrijd met maar liefst 3-0 werd gewonnen! Een prachtig resultaat!

Het sterrenteam van Cadzand/Groede

Het sterrenteam van Cadzand/Groede; Joep, Loeka, Niels, Miller en Mathieu!

Onze vierde en tevens laatste tegenstander van deze ochtend was SV Oostburg. De wedstrijd ging een tijdje gelijk op, totdat Joep de bal naar voren knalde. Niels sprintte erachter aan en wist Cadzand/Groede op een 1-0 voorsprong te zetten. Oostburg kwam echter snel op gelijke hoogte, maar Cadzand/Groede wilde ook deze wedstrijd koste wat kost winnen.

In de laatste minuten werd het harde werken beloond. Miller wist de verdediging van Oostburg te omspelen en scoorde vanaf de rechterkant prachtig de 2-1! Dit was tevens ook de eindstand, want Loeka en Mathieu lieten in de slotminuten er niemand meer doorheen.

Een schitterend debuut dus voor Cadzand/Groede tijdens dit toernooi. Vier duels gespeeld en meteen al twee wedstrijden winnen! Joep, Loeka, Mathieu, Miller en Niels, erg goed gespeeld en weer op naar het volgende toernooi!

Grote Niels