E1 Cadzand, Klinkklare overwinning in Terneuzen.

Zaterdag 27 februari om iets over 10.00 uur begonnen we de wedstrijd tegen Terneuzen E5.

Bart, Wietse, Florian en Jalisco konden er helaas niet bij zijn.

De aftrap en na 5 weken niet gevoetbald te hebben gingen we van start. Jan kreeg de bal en stormde op naar de Terneuzense goal, de keeper pakte de bal. Door erg ontwenning te zijn op het veld, kwamen we niet toe aan het voetballen. Het was als of we vergeten waren hoe we moesten voetballen. Daar zag Terneuzen hun kans schoon en vielen vol overtuiging aan en wisten Matthijs te passeren en 1 – 0 verscheen op het denkbeeldige scorebord.

We trappen af en we gaan in de aanval Ari komt voor de goal en zijn schot was zwak en kon gekeerd worden. We voetballen als of we niet bij de les zijn, slordig balverlies en slechte inzet tekent de eerste 10 minuten. Jan krijgt de bal en plaatst naar Sekander maar zijn schot miste overtuiging dus ook het doel. Weer Jan die over de zijkant naar voren komt zijn voorzet ging de mist in als het mistig zou zijn.

De aanval van Terneuzen is beter georganiseerd dan die van ons en Matthijs moest zijn vakmanschap laten zien. Hij wist de bal te pakken en door zijn snelle handelen konden wij een snelle aanval op zetten. Jan kreeg de bal precies in de loop mee en stormde naar voren, Ari was aan zijn zijde en werd aangespeeld, Ari kon schieten en zette de gelijkmaker op het denkbeeldige scoren bord 1 – 1 Ondanks het onzekere voetbal wisten we toch het veld te controleren met grote dank aan Yorben, Timo en Gijs, zij stonden heel goed op hun plaats en lieten er niemand zo maar langs.

kom maar,op denk Gijs.

Kom maar,op denkt Gijs.

Timo verdedigde uit en wist Siebe te bereiken hij speelde naar Jan en Jan kon op de goal af en scoorde de 1-2

Terneuzen kwam weer op bezoek rond onze goal en kregen een Corner de speler van Terneuzen legde de bal verkeert en nam de corner de scheids Jelle Floot gelijk af en maande dat de corner over moest maar niemand luisterde en ze gingen door en scoorde zelfs, maar de scheidsrechter was onverbiddelijk en de corner moest op nieuw. Deze keer werd de bal weggewerkt en counterde we Siebe zag zijn kans schoon en prikte de 1 – 3 binnen.

Het gaat wel wat beter nu maar het oude Cadzand was nog er nog lang niet, desalniettemin wist Jan een counter na een corner voor Terneuzen te verzilveren met een mooi doelpunt 1 – 4

Terneuzen komt weer en Gijs maakte een huppeltje over de bal, een geniale schijnbeweging bleek dat te zijn, zijn directe tegenstander schrok ervan en Timo kom weer weg met de bal.

De volgende aanval van Terneuzen zag er heel goed uit en die goede aanval werd beloond met een fraai doelpunt 2 – 4 even later floot de scheidsrechter af voor de rust.

De tweede helft.

Siebe had goed geluisterd naar de trainers in de rust en liet even zien dat hij kon voetballen, bijna in zijn eentje zette hij een aanval op, maar helaas ging zijn schot naast. Een aanval van Terneuzen en Jan, die mee terug was gekomen om te verdedigen, werkte de bal weg naar Ari, de bal ging terug naar de sprintende Jan en Ari ging de ruimte in en werd aangespeeld door Jan en Ari scoorde de 2 – 5

Toch liet Terneuzen zich regelmatig voor onze goal zien Yorben, Timo en Gijs stonden letterlijk hun mannetje, niemand kwam er voorbij en als ze dat al deden konden ze geen potje breken, zo gezegd.  Dan een aanval van ons en Sekander schiet de bal voorlangs. Jan in een aanval, Ari krijgt de bal en speelt terug naar Jan en hij poorte de Terneuzense doelman en 2 – 6 werd er op het denkbeeldige scorebord gezet.

Weer zij in de aanval, Gijs werkt weg en plaatst de bal naar Jan, Jan naar Ari van Ari naar Siebe en hij schiet de bal maar de doelman red.

Timo on tour.

Timo on tour, zonder koude handen.

Terneuzen valt aan maar stuit op Timo en Timo dacht blijkbaar ik doe eens gek , Timo on tour. Van onze achterlijn ging hij naar voor en passeerde letterlijk heel de E5 van Terneuzen en zette voor maar daar was ( ik dacht )Sekander niet snel genoeg bij de bal, jammer. Terneuzen heeft tactisch gewisseld en even voert Terneuzen de druk op en Yorben Timo en Gijs hebben het druk en dat deden ze heel goed.

Yorben verhinderd een aanval.

Yorben verhinderd een aanval op zijn gele schoenen.

Yorben tikt de bal voor de voeten weg van een Terneuzen aanvaller en we breken uit, van Timo naar Siebe naar Jan en Ari pegelt binnen 2 – 7. Terneuzen komt er niet meer uit en de volgende aanval is het weer raak Siebe schiet de 2 – 8 binnen. Jan zet voor en Sekander kopte net onder de bal door. Gijs stop een counter en speelt de bal naar Jan die op zijn beurt Sekander wist te vinden zodat hij de 9e treffen binnen kon tikken. Jan in de aanval en zijn voorzet weet Sekander via een Terneuzense verdediger weer binnen te werken 2 – 10. De laatste aanval was voor Terneuzen en die ging er netjes in en dat bepaalde de eindstand op 3 – 10.

De uitslag doorgeven aan Remy.

De eindstand doorgeven aan Remy en hij was blij!

De complimenten aan de scheidsrechter Jelle.

The Man Of The Match

Het zijn er twee deze keer

Timo: als laatste man was je geweldig gewoon top klasse de verdediging zat op slot.

Gijs: zo verdedigen in jou de tweede wedstrijd is rond uit geweldig.

Gefeliciteerd mannen

Topscoorders

Ari Amys                     6

Jan Aarnoutse             6