Cadzand ondanks gelijkspel ‘Herbstmeister’.

Zaterdag 5 december stond de wedstrijd tegen Arendskerke op het programma. De thuiswedstrijd eindigde in september in een grote overwinnning voor Cadzand. Na het verlies tegen Borssele moest Cadzand revanche nemen om zich vroegtijdig winterkampioen te noemen.

Op een grauwe zaterdag middag, met een strakke wind over het veld, startte Cadzand de wedstrijd tegen Arendskerke. Al vroegtijdig werd duidelijk dat het een lastige wedstrijd ging worden. Cadzand wist het spel niet te maken en ging mee met de duels van Arendskerke. Een saaie eerste helft eindigde in 0-0. Na de rust kwam Arendskerke op voorsprong en slinkte de kansen op een overwinning. Na een uur spelen wist Tim, met een schot van afstand de 1-1 op het spreekwoordelijke scorebord te zetten. Kort hierna, maakte Roy de 2-1 en dacht Cadzand de overwinning binnen te hebben. Door een counter werd het echter 2-2. Cadzand wist daarna geen vuist meer te maken, waardoor er 2 punten werden verloren.

Voor Borssele en Walcheren dus een uitstekende mogelijkheid om in het inhaalprogramma toe te slaan en het gat met Cadzand te dichten. Borssele verloor afgelopen weekend echter van Zaamslag met 6-3 en Spui wist thuis te winnen van Walcheren. Het verschil blijft nog steeds 4 punten, een marge die Cadzand in het 2e deel van het seizoen moet gaan rechtvaardigen.

Voor Cadzand breekt er een lange winterstop aan, maar we gaan zeker niet op onze lauweren rusten. Er worden oefenwedstrijden gespeeld tegen Oostburg (zat.), Sluis, Oostburg (zon.) en Aardenburg. Mooie momenten om het ritme te behouden.

Ik wens alvast iedereen een gezond en sportief 2016.

Groeten, De Trainer.