Ruime zege Twidde

Een waslijst aan afwezigen afgelopen zaterdag voor de uitwedstrijd tegen de nummer 2 Hontenisse. Of het kwam omdat er een verre reis naar Kloosterzande op het programma stond weet ik niet, maar het was maar goed dat het eerste vrij was en er drie jongens konden meedoen, anders hadden we niet kunnen voetballen. Verder kon gelukkig Rochard na lang blessureleed weer zijn eerste minuten maken, wilde trainer David heel graag laten zien wat hij onder de term lichtvoetige spits verstaat en had zelfs een Chinees goksyndicaat een afgevaardigde gestuurd. Een mooi samengeraapt zootje dus.

Dit zootje speelde echter wel een prima wedstrijd. Weer was het Jesse die na tien minuten de score opende. Een schitterende vrije trap vloog weer recht in de kruising binnen: de keeper kansloos uiteraard. Of ja, de bal ging toch binnen in ieder geval. De voorsprong werd verdubbeld toen na een mooie aanval Kevin zijn lenigheid tentoonspreidde en de bal binnen kon glijden. Goede kansen op 0-3 werden niet verzilverd voor rust. Aan de andere kant kon Hontenisse een enkele keer sporadisch goed doorkomen, maar Rochard was attent. 0-2 ruststand dus.

Ook na rust werd er na een stroeve start heel aardig gevoetbald. Joep en Roy bekroonden hun prima wedstrijd beiden met goal. Joep deed dit met een hard schot na een mooie aanval, Roy kopte een corner van David fraai in de verre hoek binnen. Gijs, Jesse en David kregen nog prima kansen om de score nog verder op te schroeven, maar opeens 5 goals in 1 wedstrijd zou ook wel een beetje teveel van het goede zijn geweest…

De scheidsrechter (die af en toe schoppen tegen vooral Roy totaal niet bestrafte) floot na 90 minuten in een verder sportieve wedstrijd af: een goede 0-4 overwinning. Veel dank aan de heren die normaal niet wekelijks met ons meedoen omdat we op deze manier toch konden voetballen. Volgende week graag weer wat meer aanwezigen voor (weer) een uitwedstrijd, ditmaal tegen Terneuzense Boys.