Uitgedund Cadzand onderuit tegen Borssele.

Zaterdag 14 november stond de thuiswedstrijd tegen Borssele op het programma. Vooraf werd deze wedstrijd als zeer lastig voorspeld. Wij wisten dat Borssele er hard in ging vliegen. Helaas moest Cadzand ook de nodige spelers missen. Dylan, Cas, Karsten en Rik moesten verlet laten gaan wegens schoolverplichtingen en blessures. Thijs zit nog steeds in Barcelona. Giovanni en Bjorn vielen al vroeg in de wedstrijd uit met blessures.

Cadzand begon moeizaam aan de wedstrijd. Borssele zat kort op de man en daar hadden wij moeite mee. Borssele kreeg in het eerste kwartier een aantal grote kansen maar wist deze gelukkig niet te verzilveren. Juist in deze fase kreeg Cadzand een penalty, doordat een speler van Borssele een ongelukkige handsbal maakte. Giovanni wist deze ‘pingel’ beheerst binnen te schieten; 1-0. 5 minuten na de 1-0 zette Roy de 2-0 op het bord. De bal viel in het strafschopgebied goed voor zijn voeten, en wist middels een puntertje de voorsprong te vergroten. 2-0 was ook ruststand.

Borssele kwam echter goed de kleedkamers uit. Een kwartier na rust werd een voorzet van links binnen gekopt. (Grensrechter had geen uitbal geconstateerd; helaas zullen wij daar in de uitwedstrijd waarschijnlijk ook mee te maken krijgen. Fairplay). 5 minuten na de 2-1, volgde de gelijkmaker van Borssele. Cadzand had moeite met het harde spel van Borssele en moest laat in de wedstrijd dan ook de verdiende 2-3 en 2-4 incasseren.

Na een serie overwinningen zijn we weer met beiden voetjes op de grond gezet. Nu hebben we 2 weken vrij zodat alle spelers kunnen genezen van blessures en pijntjes. 5 december spelen we de laatste uitwedstrijd voor de winterstop. De uitdaging moet zijn om daar 3 punten te pakken en als ‘winterkampioen’ het jaar 2015 af te sluiten!