Doelpunt en punt voor Twidde!

Na vier nederlagen zonder treffer en een 0-0 gelijkspel was de dramatische 6-0 nederlaag tegen HVV vorige week de druppel en er is dan ook keihard opgetreden binnen het Twidde. Zo werden onder meer Remy, Bart en Gijs buiten de selectie gehouden in de thuiswedstrijd tegen subtopper Axel.

De eerste twee veinsden wat blessures en Gijs besloot zelfs gedesillusioneerd naar een muziekoptreden te gaan, toch ook een uitje niet zonder gevaar tegenwoordig. De rollator werd van stal gehaald zodat onder meer Ronald kon meedoen. Om dit enigzins te compenseren werden ook de B’s Dries, Ruben en Bart V ingezet. Verder werden Kevin en Cor speciaal uit Oostburg overgevlogen om de zo gewenste treffer te scoren. Ook trainer David was uitverkoren om zijn kunsten te tonen, maar door de opgelegde druk van het moeten scoren zag hij hier toch maar van af.

In de eerste helft werd er best aardig gevoetbald tegen de ervaren Axelaars, die niet op volle oorlogssterkte waren afgereisd. Arthur had zich onsterfelijk kunnen maken, maar hij miste de bal, toch wel een essentieel onderdeel in het voetbal. Dries moest vlak voor rust twee keer zijn kunsten tonen toen de Axel opeens gevaarlijk werd. Dat deed hij, zoals ook in het restant van de wedstrijd, prima. 0-0 ruststand dus.

In de tweede helft kabbelde het duel wat voort en iedereen leek zich langzamerhand te verzoenen met een 0-0 eindstand. Maar toen, na ruim 520 minuten zonder treffer was het dan eindelijk zo ver! Door een schitterende uittrap van de Axel-keeper recht in de edele delen van een Axel middenvelder kwam Jesse in balbezit. Met een verwoestende uithaal wist hij vervolgens diezelfde keeper kansloos te laten.

Groot feest natuurlijk. Alleen beetje jammer dat al snel hierna toch de 1-1 binnen viel. De (met alle respect) 134 jarige Theo Hanny wist koppend te scoren, nadat de verder prima spelende Aron hem de bal had bezorgd. In de slotfase werd het nog even spannend, maar Dries hield ons op de been. Een onverwacht maar terecht puntje en zowaar gescoord!

Volgende weekend geen wedstrijd, de week erop de verre reis naar de nummer 2 Hontenisse.