Dramatisch slechte start nekt Twidde

Het draaiboek lag gereed. Een thuiswedstrijd met 200 vluchtelingen op de tribune en voor de beste voetballer onder hen een contract voor de rest van het seizoen voor het twidde. Helaas werd ook het veld een weekje gesloten en ging dit niet door. Gelukkig was Schoondijke zo lief om van een thuiswedstrijd voor ons een thuiswedstrijd voor Schoondijke te maken. Hartelijk dank hiervoor.

Een bedankje vooraf zou wel al genoeg geweest zijn, maar wij besloten Schoondijke voor deze geste te bedanken met een 3-0 voorsprong na 10 minuten. Meteen een verloren wedstrijd dus. In de loop van de eerste helft ging het beter en werden er een handvol goede kansen gecreëerd (en gemist). In de laatste 10 minuten ging het echter weer helemaal mis en wist Schoondijke er nog 2 te maken.

Rob probeerde met een peptalk er in de rust de boel weer op de rails te krijgen en ondergetekende deed dit door bij de entree van het veld over de omheining te struikelen, maar al was de tweede helft wat beter, echt helpen deed het niet. Wel was de tweede helft wat meer gelijkopgaand, met iets meer kansen voor Schoondijke. Het duurde tot 5 minuten voor tijd voor de 6-0 viel. Maar snel vergeten deze wedstrijd en volgende week met een betere instelling starten in en tegen het sterke Spui.

Bart de Koning