Cadzand wint degelijke wedstrijd tegen Volharding.

Zaterdag 10 oktober stond de ‘thuis’wedstrijd in Groede op het programma tegen Volharding. Door de ontwikkelingen in de sporthal, kon Cadzand gelukkig uitwijken naar verschillende verenigingen voor het spelen van haar wedstrijden van de Jeugd en Senioren. Hierbij nogmaals dank aan de VV Groede voor het beschikbaar stellen van de accommodatie.

Om 14.45 uur startten wij aan de wedstrijd tegen Volharding. Wat mij als verslaggever opvalt is dat de uitspelende verenigingen telkens zo laat arriveren op locatie. Volharding achtte het verstandig om 13.15 uur te vertrekken. Dit is al aan de krappe kant. Daarnaast is het de bedoeling dat er in Groede werd gespeeld en niet in Breskens. Afijn, om 14.45 stonden de mannen van Volharding toch klaar op het veld.

Cadzand begon voortvarend aan de wedstrijd. Door goed positiespel werden er al vroeg in de wedstrijd een aantal kansen gecreëerd.  Na 5 minuten spelen wist Roy een mooie voorzet van Bjorn fantastisch af te maken. Met een volley uit de lucht zetten hij Cadzand op de gewenste vroege voorsprong. Na 15 minuten spelen viel Cadzand echter terug. De combinaties werden minder gevonden en er werd te veel de diepe bal gehanteerd. Daarnaast werden er toch een aantal grote kansen gemist. 1-0 was de ruststand.

Na de rust zette Cadzand orde op zaken. in de 60e minuut zetten Roy de 2-0 op het scorebord. Daarna wist Giovanni op een ‘Lewandovski-achtige’ wijze de stand te vergroten tot 5-0. Een loepzuivere hattrick in nog geen 10 minuten tijd. De mannen van Volharding vonden dit dan ook genoeg en besloten samen met de scheidsrechter (mede door een blessure van Paul)de wedstrijd vroegtijdig te beëindigen.

Volgende week staat de zware uitwedstrijd tegen Heinkenszand op het programma. Een ploeg die weliswaar onderin de competitie staat maar zeer makkelijk weet te scoren. We moeten weer geconcentreerd zijn om de drie punten mee te nemen naar Cadzand.