Jong en grillig Cadzand zet stap in de goede richting.

Zaterdag 26 September stond de wedstrijd tegen Walcheren op het programma voor Cadzand 1. Op de ranglijst was voorafgaand aan de wedstrijd het verschil groot, maar Cadzand moest het deze wedstrijd afleggen tegen het gerenommeerde team van Walcheren. Ik vermeld het maar een keer in dit verslag: de scheidsrechter (Lees: Bob Marley) was ook niet bepaald in het voordeel. Daarnaast speelde Cadzand ook zeer onrustig, onvolwassen en naïef. Kortom: een verdiende 3-2 overwinning voor Walcheren. De doelpunten van Cadzand werden gescoord door Karsten van Broeckhoven en Giovanni Keijmel.

Zaterdag 3 oktober stond onze revanche wedstrijd op het programma tegen Zaamslag. Ook Zaamslag is moeilijk uit de startblokken gekomen, maar gezien onze wedstrijd in Walcheren toch zeker een duidelijke ‘Angstgegner’.  In tegenstelling tot de wedstrijd in Vlissingen startte Cadzand zeer geconcentreerd aan de wedstrijd. Er werd goed positiespel op de mat gelegd wat resulteerde in een aantal kansen. Na een half uur in de eerste helft werd Robbin de Putter goed bediend door Paul. Robbin stiftte de bal van 30 meter mooi over de keeper in het doel. De ruststand was tevens 1-0. Na de rust bleef het spelbeeld onveranderd. Cadzand kwam na 60 minuten spelen op 2-0 door een doelpunt van Angelo Martle. Een strakke vrije trap over de grond werd getoucheerd door een verdediger van Zaamslag, waardoor de keeper kansloos was. De wedstrijd leek beslist, maar door een snelle 1-2 van Zaamslag ontstonden er toch nog een aantal hachelijke momenten voor de goal van Dylan. Gelukkig werd de overwinning, verdiend, over de streep getrokken.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen SVD/ Volharding op het programma. Voor Cadzand noodzaak om een reeks neer te zetten.