Verslagen

Verslag wedstrijd Philippine-Cadzand E, 26-9-2015.

 

De volgende spelers zijn aanwezig: Jan Aarnoutse, Arie Amys, Sekander de Kort, Timo Leenhouts, Matthijs van Liere, Florian Vercouteren, Wietse Vercouteren, Siebe Vercouteren, Bart Vermue en Yorben Walhout.

Zoals gebruikelijk staat Matthijs in het doel. Het weer is goed, maar het veld is wel erg nat, dat belooft veel slidings. De wedstrijd start exact om 9.30 en is al direct spannend. De zon staat laag maar in de eerste helft spelen we met de zon in de rug, dus dat biedt voordeel. Al na 30 seconden komt er een serieuze aanval van Philippine, maar Matthijs schopt de bal direct het veld terug in. Snel volgt er een volgende aanval, maar door de grote verdediging van Cadzand is er haast niet door te komen en wordt een doelpunt vermeden.

Hoekschop Cadzand, voorlangs doel, Philippine wordt weer even gevaarlijk maar kan niet door naar voren, er komt weer een hoekschop voor Cadzand. Philippine valt aan en er is een mooie redding van Matthijs. Hoekschop Philippine, een stoot met de vuisten van onze keeper en de balt rolt het veld in, een gevaarlijke actie via de lijn naar andere kant, maar Philippine schiet uit. Florian doet de ingooi. Weer hoekschop Philippine. Matthijs schiet de scheidsrechter bijna omver, maar ja, die lopen dan ook vaak in de weg.

Wietze weet de bal te krijgen, speelt hem rechtsom richting doel Philippine, maar wordt een ingooi voor Cadzand. Keeperbal en de bal gaat richting doel Philippine, waarbij  Arie wordt getackeld.  Vrije trap Cadzand, maar er volgt vrij snel gevaar voor het doel van Cadzand, mar de verdediging is aardig op orde dus blijft het 0-0. Philippine speelt snel, en Jan en Bart doen hun best om de bal in bezit te krijgen. Dat lukt niet helemaal en met een beetje flipperkastvoetbal rolt de bal ineens over de doellijn van Cadzand. Het is 1-0. Jammer, maar het is niet anders. De bal wordt uitgeschoten en gaat direct richting doel Philippine, en binnen een minuut nadat het eerste doelpunt gevallen was scoort Arie, en het is 1-1.

Hoekschopje, beetje spannend, bal vliegt net naast het doel van Philippine, er wordt vrij snel gespeeld want de bal is al weer op pad naar het Cadzandse doel, maar daar willen we hem niet hebben. Achter het doel, waar enkele ouders staan die volgens mij zenuwachtiger zijn dan de spelers zelf, is er hectiek. De bal vliegt met een mooie boog in de armen van Matthijs, dus dat is weer een mooie redding. Siebe is druk linksachter, want de spitsen uit Philippine zijn aan de grote kant. Florian mist de bal en Matthijs gaat uit z’n doel om te helpen, maar kan daardoor de over de doellijn rollende bal niet meer pakken. Het is 2-1.  Er komt nog een ingooi van Philippine, een schot en via de hand van ons keepertje tegen de paal en in ieder geval geen doelpunt. Pfffffffff.  Nog wat actie rond het doel, maar Timo weet de bal weg te krijgen. Het is rust. Een bakje koffie geeft dan wel even een beetje rust in deze hectiek.

De 2e helft is direct spannend rond het doel van de tegenstander, na 1 minuut schopt Siebe de bal keurig in het doel, dus we kunnen weer even rustig ademhalen, het is 2-2. Philippine laat het er niet bij zitten en er is direct actie rond het doel van Cadzand, maar de bal verdwijnt in het net aan de zijkant. Keeperbal, de bal raakt nog tot aan het middenveld maar van een grote afstand schiet een speler van Philippine en de bal vliegt over Matthijs heen netjes het doel is. Het is 3-2. We zijn nauwelijks 5 minuten in de 2e helft, en het gaat er tamelijk hard aan toe. Jan krijgt de bal en schiet hem naar voren, waar Sekander de bal overpakt, maar een speler van Philippine weet de bal af te pakken en weer vanaf een behoorlijke afstand vliegt de bal nogmaals over Matthijs heen. Het lijkt wel een herhaling van het vorige doelpunt, en het is 4-2.

Gelukkig laat Cadzand de moed niet zakken, want beider teams zijn echt wel aan elkaar gewaagd. Jan moet wisselen met Arie, en Bart met Wietse. Siebe valt op de bal en blijft even liggen, maar al snel komt er spelhervatting. Direct actie Cadzand richting doel, maar de keeper heeft de bal al vast. Snel via de buitenkant naar het doel van Cadzand, een schot, maar Matthijs heeft de bal vast. Met het uitschieten, gaat het weer heel snel richting doel Philippine, maar echt gevaarlijk wordt het niet. Florian getackeld, met een vrije trap tot gevolg. De keeper van de tegenpartij doet ook zijn best om de ballen uit zijn doel te houden. Er zijn kansen genoeg.  Jan komt weer in het veld en het is direct prijs met een mooie voorzet waardoor Sekander kan scoren. Het is 4-3.

Matthijs schiet uit, maar de bal komt heel vaak bij een tegenspeler terecht, nu dus ook, die schiet en de bal knalt direct terug in het doel. Zo kort na de 4-3 is het alweer 5-3.  Er volgen een aantal rommelige spelminuten, Yorben heeft de bal ook een paar keer, en er is een heleboel actie rond het doel Philippine, er wordt een keer of 3 richting doel geschoten, maar de bal gaat er niet in, tegen de paal en tegen de keeper, maar uiteindelijk rolt hij net over de lijn, wie het doelpunt heeft gemaakt heb ik niet gezien, maar ik dacht dat het Jan was, er waren erg veel spelers in  de buurt. Het is 5-4.

Via een hoekschop van Philippine komt de bal bij Wietze, een voorzet en Timo schiet de bal weg. De bal gaat nu naar Jan en die maakt wederom een voorzet waardoor Sekander kan scoren. Mooi teamwork mannen, want het is 5-5. Philippine wordt nu toch wel een beetje nerveus omdat ze al een voorsprong hadden en het nu weer gelijk spel is. Het is erg spannend. De ballen vliegen over en weer, beide keepers hebben het nogal druk, maar nu wet Matthijs een aanval van Philippine gelukkig tegen te houden. Florian krijg de bal uit de uittrap van de onze keeper, en gaat er direct mee aan de slag, de bal gaat via Arie en een tegenspeler uit en dan heb je ingooi Cadzand. Er is wat actie rond het doel van Philippine, maar het wordt een hoekschop. Deze wordt direct omgezet via Jan zijn grote teen in een doelpunt. Het is 6-5.

Er valt nog een tegenspeler, er volgt even een korte stop, maar nu weet cadzand van geen ophouden. In de laatste minuut weet Arie nog een doelpuntje te ontfutselen, en daarmee wordt het 7-5. Gewoon verdiend. Arie is man of the match omdat hij zowel het eerste als het laatste doelpunt gescoord heeft.

 

volgende week thuis tegen Breskens  8.30 aanwezig  9.00 uur aanvang

REL