Eerste nederlaag Twidde

na goede resultaten tegen Steen en Terneuzense Boys stond afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen nieuwkomer Oostburg op het programma. Een jonge ploeg met voornamelijk spelers die vorig jaar in de A1 speelden.

Ondanks een paar afwezigen hadden we toch weer 14 fitte en half fitte spelers kunnen optrommelen. Zo was rode duivel Maxime na geruime tijd weer present en waren verder Job, Ruben en Jordy bereid om na de wedstrijd van de B’s in Sluis naar het bruisende Oostburg af te reizen om het laatste half uur mee te doen. Toen we aankwamen was de tegenstander al volop aan de warming-up bezig. Goed nieuws, want dat was in Steen ook het geval.

Toch was Oostburg zoals al enigszins gevreesd ons op (bijna) alle fronten de baas. De schade konden we echter wel aardig beperken. Ondergetekende ging aardig in de fout bij de 1-0 (leuk dat ie ook weer een meedoet!!) en de 2-0 viel tien minuten voor rust. Vlak voor rust sloeg even de vlam in de pan toen de scheidsrechter weigerde de bal op de stip te leggen na hands in het strafschopgebied tijdens een van onze spaarzame tegenaanvallen. In de tweede helft in eerste instantie hetzelfde spelbeeld, maar in de loop van de tweede helft kregen we nog enkele prima kansen. Zo schoot Ruben op de paal en was de rebound niet aan Kevin besteed. Ondanks dat Remy nog heel wat wist tegen te houden kon Oostburg toch nog 2x te scoren zodat de einduitslag 4-0 was.

Oostburg is zeker titelkandidaat, maar een beetje minder denigrerend en wat meer respect naar de tegenstander toe mag best. Toen we uit de kleedkamer kwamen bleek de kantine op Silvan, Rob en de dochter van Sjaak Robijn na geheel, maar dan ook echt helemaal, leeg. Altijd gezellig in Oostburg.

Volgende week weekendje rust, de week erna de volgende derby, ditmaal thuis tegen Schoondijke.

Bart