Cadzand wint eerste thuis wedstrijd.

Zaterdag 19 september stond de eerste thuis wedstrijd van Cadzand 1 op het programma tegen ’s Heer Arendskerke. Voorafgaand aan deze wedstrijd speelde het tweede tegen ‘De Boys’. De wedstrijd eindigde in 1-1. Het tweede staat op een mooie 3e plaats in de competitie.

Cadzand kon over een vrijwel complete selectie beschikken. Na een stroef begin, maar met veel kansen, kwam Cadzand na 20 minuten op voorsprong via Bjorn van Steenberghe. Een schot op doel werd verkeerd gepareerd door de keeper en rolde het doel in. De ban was gebroken, want na 30 minuten kwam Cadzand op 2-0 via Karsten van Broeckhoven, hij schoot de bal beheerst binnen met een mooie poging van afstand. De 3-0 kwam op naam van Robbin de Putter. Met een fantastische ‘rug-kop-schouder bal’ bezorgde hij zijn team de welverdiende 3-0 ruststand. Met een 3-0 ruststand is het noodzakelijk om geconcentreerd te kunnen blijven voetballen. De motivatie kwam uit het feit dat we met een hoge score wel eens eerst zouden kunnen komen te staan. Na 70 minuten zorgde Roy de Clerck voor de 4-0. In het strafschopgebied kapte hij met een beweging 3 verdedigers uit en schoot de bal beheerst in de kruising. Karsten zorgde uiteindelijk voor de 5-0 , waarna Eelco Basting de 6-0 binnen knalde uit een vrije trap.

De drie punten zijn een feit en door het scoreverloop pakt Cadzand de eerste plaats in de competitie. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Walcheren. Het tweede gaat op bezoek in Oostburg.