Tweede goed uit de startblokken

Zaterdag 12 september stond de eerste competitiewedstrijd voor het tweede op het programma. Nieuwkomer Steen was de tegenstander. Ondanks een hoop afwezigen gingen we toch met in totaal 15 man op pad.

Omdat Edwin een kortere route wist kwamen we wat later als gepland aan op het sportcomplex in Sint Jansteen. Hier waren onze tegenstanders al volop bezig met de warming-up en zagen we dat de gemiddelde leeftijd ietsje lager was als die van ons. Geen paniek, om half 3 zijn ze vast al moe…
We begonnen met de volgende 11: Remy; Arthur, Gijs, Chris, Niels; Mochtar, Peter M, Aron, Robbin, Wesley; Jesse. Op de bank begonnen Edwin en Peter C en voor noodgevallen waren ook leider Bart en vlagger Henk inzetbaar. Henk had trouwens een vervelende ochtend achter de rug. In Breskens had hij twee consumptiebonnen gekregen en was dus verplicht jupiler uit plastic bekertjes te drinken. Soms zit ook alles tegen.

Al snel in de wedstrijd bleek dat onze tegenstander niet uitblonk in voetbaltalent. Dat was mooi, want dat doen wij ook niet. Het was dan ook een rommelige gelijkopgaande eerste helft, waarin we na 20 minuten achterkwamen door een schitterend afstandschot in de kruising. Fout van Remy dus was dan ook de conclusie in de rust. De jupiler in plastic bekertjes hadden toch een goede invloed op onze vlagger, want hij kwam al snel met de gouden tip Robbin door te schuiven naar de spitspositie. Een minuut later was het dan ook 1-1 door Robbin. Een paar minuten later wist ook Jesse te scoren, zodat we zowaar met een voorsprong gingen rusten.

Met Edwin en Peter C voor de wat geblesseerde Mochtar en Arthur begonnen we sterk aan de tweede helft. Kansen voor Robbin, Peter C en Peter M werden in de eerste minuten nog niet benut, maar Robbin wist na een minuutje of tien toch de 3-1 binnen te schieten. In plaats van dat dit een bevrijdende treffer was werd het spel hierna al snel minder en konden we de bal nauwelijks nog in de ploeg houden. Op wat corners, vrije trappen en afstandschoten na kon Steen echter niet echt gevaarlijk worden. Toch was het wel handig dat de keeper van Steen een kwartiertje voor tijd Robbin omver trok en die vanaf 11 meter zijn derde van de middag kon binnenknallen: 4-1 en de wedstrijd beslist. In het laatste kwartier gebeurde er niet echt veel meer. Remy ranselde nog op fraaie wijze een bal uit zijn doel en de terug ingevallen Arthur gaat komende week aan David vragen een uur lang op ingooien te mogen oefenen. Blessuretijd was niet nodig dus om kwart over 4 waren de drie punten binnen.

Een leuke middag op deze manier. Een sportieve tegenstander, prima voetbalweer, een goede scheids en als resultaat ondanks het nog wat onwennige spel nog drie punten mee naar Kezant ook. Volgende week Terneuzense Boys thuis. We onderzoeken de mogelijkheid om ook bij het tweede vakantiespreiding in te voeren, want er gaan er nogal wat op reis en zijn dus afwezig. Aan de ‘achterblijvers’ de taak om onze positie als (mede)koploper te handhaven!