Verslagen

Beker start E1 mooie leerschool

Axel E2: een klasse hoger dan Cadzand E1

 Zaterdag 5 september gingen we naar het verre Axel om voor de beker te voetballen tegen Axel E2.

Op het veld aangekomen bleek er een grotere tegenstander op het veld te staan dan dat de meeste van ons waren. 

 Het is droog als we af mogen trappen.  We gaan richting de goal maar ver voor we er zijn heeft Axel de bal al en stomen op onze goal af.  Matthijs moet de bal weg stompen als of zijn leven er vanaf hangt. De Axelse gastheren beuken op onze goal mee keer op keer weet onze Maty de bal weg te krijgen. Dan wij weer een keer en voor we in de buurt

van de Goal zijn heeft Axel de bal weer, ze zetten een aanval op en de bal gaat tegen het net 1 – 0 .

 Axel drukt en haalt uit een aanval een corner er uit. De bal was precies op maat voor Sekander en hij kopte de bal weg. Ari zet de aanval in en geeft voor aan Jan die een schijnbeweging maakt en zo Siebe in de gelegenheid bracht om te scoren en dat deed hij, 1 – 1

 De gastheren vielen er lustig oplos aan. Bart verdedigde weer geweldig.

Bij de volgende aanval gaat het schot van de Axelse speler net over.

En daar komen ze weer en dit maal werd de voorzet binnen getikt 2 – 1.

 Jan gaat op solo en weet er een corner uit te slepen. Ari neemt hen en Jan kopt net naast.de volgende aanval was weer van ons, Jan ging er vandoor met de bal en komt voor de goal en kapt de keeper uit en schiet maar de bal kwam op de paal, heel jammer het had de 2 – 2 moeten zijn.

Axel valt weer aan en zijn erg gevaarlijk voor de goal, wietse die als een vervelende mug rond de speler van Axel te vinden was, maakte een klasse verdedigende actie. Top man,

Dan zijn er enkele aanvallen van Axel maar onze Maty deed het geweldig meerder ballen keerde hij.

Dan gaat het ineens erg hard Maty raakte de bal verkeerd met de uitrap ( een vermeertje ) zou je willen zeggen en baf de bal lag binnen 3 – 1

Een slalom van een Axelse speler langs Siebe,  Yorben, Wietse, en Bart als ik het me goed herinner en de jonge man plaatste de bal in de verre hoek binnen. 4 – 1

 Ari komt aan de bal en kan de bal naar voren  werken maar een Axelse voet maakte er een corner van.  Ari  neemt de corner en Jan kopt hem net oven en de bal beland op het dak van het doel. Florian neemt de bal over en gaat het middenveld over plaatst de bal tussen twee verdedigers door maar voor Sekander er is heeft de keeper hem al. Jammer.

 Jalisco die inmiddels het veld in is gekomen zet een achtervolging in en weet zelfs de bal voor de voeten van een Axelse speler weg te tikken, weg aanval. De volgende aanval gaat er weer in voor de axelaars, de 5 – 1  wordt genoteerd.  

Een corner van Ari en jan kopt de 5 – 2 loepzuiver binnen, klasse kopbal.  Niet veel later is het rust.

De tweede helft.

Even weten Jalisco en Yorben  de  zakjes onder controle te hebben als de tegenstander weer een aanval inzet. Een overtreding door een van onze spelers krijgen de Axelaren een vrije trap de bal gaat net over Maty heen en net onder de lat valt de 6 – 2 binnen een vrije trap uit het boekje meer kan ik er niet van zeggen, ondanks de grote achterstand bleven we gaan voor een doelpunt. Vanaf de aftrap ging Jan in een streep naar de keeper van Axel, zijn schot werd door de keeper gepakt. Goed gekeept overigens.

 Aanval van Axel over rechts de Axelaar geeft een voorzet die vreselijk mislukte en viel zomaar binnen bij de verste paal, maar ook deze telt.  7 – 2

 De ene naar de andere aanval van Axel komt er aan, maar onze mannen weten er vele te keren.  Yorben  verdedigd met Jalisco in zijn rug  als back up. Was mooi om te zien.

Wij in de aanval en Ari showt zijn bal behendigheid en komt voor de keeper.  Siebe die mee opgekomen was kreeg de eer van Ari en tikte de bal binnen 7 – 3 ligt er in.  it runs in the family kan niet anders.

Maar helaas, Axel bleef komen en in korte tijd werd nog 3 keer gescoord de eindstand was 10 – 3.

 Een uitslag waar wij trots op zijn tegen zo`n sterke tegenstander met een hele goeie keeper toch 3 keer uitgespeeld te scoren.

 Rest mij nog de scheidsrechter te bedanken, Teun, goed gefloten man!

 Ja, de man of the match was een bijna unanieme:   (Edwin lag dwars te doen) 2 tegen 1.

Maar na een heel stevig gesprek tussen R.E. en L. bij Marie, zijn we er toch uit en hebben we er eén.

 Matthijs hij had vandaag verschillende weergaloze reddingen achter zijn naam staan. En ondanks de 10 doelpunten bleef hij een doelgastje van formaat. Gefeliciteerd man!

 

Topscorders beker toernooi

Siebbe 2/.

Jan       1

Volgende week moeten we naar Terneuzen  we vertrekken om 8.00 uur bij Schrier en om 9.00 uur is de aanvang. tot woensdag.

 REL