Dylan Nooteboom voorkomt afstraffing Cadzand tegen Groede.

Zaterdag 22 augustus stond de eerste bekerwedstrijd tegen Groede op het programma. Zowel voor Groede als Cadzand een mooi affiche in de voorbereiding van het seizoen. Groede trad met een gehavend elftal aan terwijl Cadzand ook de nodige spelers niet tot de beschikking had. De wedstrijd eindigde in 1-2 voor de bezoekers. Gezien de wedstrijd was dit resultaat meer dan verdient. De andere bekerwedstrijd Breskens – Spui eindigde in een verrassende 2-3 zege voor Spui.
Cadzand - Groede 1

(Foto: Gijs Kamphuis)

Voor Cadzand werd vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk dat het een moeilijke wedstrijd tegemoet ging. De verdediging had het moeilijk tegen de sterspeler Bart van den Hemel. Bart keerde afgelopen zomer terug op het oude nest. Cadzand speelde zeer onrustig. Na een half uur spelen was het echter Giovanni Keijmel die de thuisploeg op een voorsprong zette. Een voorzet van Rik Vanhijfte kwam voor de voeten van Giovanni terecht. Die twijfelde niet, en verschalkte de keeper van Groede.

Na de rust was het eenrichtingverkeer. Groede kreeg kans na kans. Dylan Nooteboom keepte een fantastische wedstrijd en hield Cadzand lang in de wedstrijd. Een solo actie van Bart van den Hemel werd beloond met de gelijkmaker, waarna hij een kwartier later ook de voorsprong op het bord zette door een uitstekend genomen vrij trap.

Na een aantal uitstekende wedstrijden werd Cadzand in deze wedstrijd overklast. Een goede les richting aankomende bekerwedstrijden. As dinsdag staat de zware wedstrijd tegen Breskens op het programma.
De wedstrijd staat gepland om 19.30 uur.