Cadzand goed uit de startblokken

Eind juli is Cadzand begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Met een grote selectie werd er gestart met een serie van 6 trainingen, alvorens de eerste oefenwedstrijden op het programma stonden.

De eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding werd gespeeld tegen Koewacht. De mannen uit het oosten van Zeeuws Vlaanderen hadden Cadzand uitgekozen als de locatie voor een trainingskamp. Cadzand speelde een degelijke eerste wedstrijd waar met 1-3 werd verloren. Sebastiaan van Holland maakte de 1-3.

In de 2e week van augustus stond de 1e editie van de Verhagen Lemahieu Cup op het programma. Een zeer goed initiatief van de organisatie met verenigingen uit de regio. De eerste plaatsing wedstrijd van het toernooi werd gespeeld op dinsdag 11 augustus tegen de organiserende vereniging Schoondijke. Na een prima wedstrijd van Cadzand met als uitslag 1-1, werden de penalty’s uiteindelijk beter genomen dan Schoondijke. De 1-1 werd gescoord door Giovanni Keijmel.  Door deze uitslag werd Cadzand in de winnaarsronde gekoppeld aan Oostburg.

Op vrijdag 14 augustus werd deze wedstrijd gespeeld. In de eerste helft leek Cadzand het elftal van Oostburg op een gelijk spel te houden, maar door een ‘lucky’ goal werd het 0-1 vlak voor rust. Na de rust was Oostburg fysiek en conditioneel verder en liep het uit naar 0-3. Desondanks een prima oefenwedstrijd tegen een team dat altijd bovenin de 4e klasse (lees zondag) speelt.

Door het verlies in de winnaarsronde werd er tegen Aardenburg gespeeld om een plek voor de 3e (of 4e) plaats. Deze wedstrijd werd gespeeld op maandag 17 augustus. Na een vermakelijke wedstrijd waarin zowel Aardenburg als Cadzand een aantal mogelijkheden hadden om de wedstrijd naar zich toe te trekken werd het uiteindelijk 1-1. De 1-0 kwam van de schoen van Giovanni Keijmel. Uiteindelijk werden de penalty’s weer beter genomen door Cadzand en werd een mooie 3e plaats bewerkstelligd.

Op zaterdag 22, dinsdag 25 en zaterdag 29 augustus staan er drie bekerwedstrijden op het programma. Ook deze wedstrijden worden gezien als een mooi oefen programma voor de competitie. De eerste wedstrijd wordt gespeeld om 17.00 hr as zaterdag 22 augustus tegen VV Groede. Een mooie derby om ons te meten!