Door de oog van de naald, telt ook.

De ‘Groe’ gevloerd in Cadzand

Een prachtige voorjaarsmorgen met een strak blauwe lucht in Cadzand. Het kunstgras ligt er mooi bij en iedereen heeft er zin in, dat wordt knallen!

kustgras? je zou het niet zegen

kustgras? je zou het niet zeggen.

Jan trapt af en krijgt al snel de bal mee loopt door en gaat neer. Het is niet helemaal duidelijk hoe en wat maar de bal is voor Groede. Zij proberen op te rukken naar het doel van Cadzand maar gelukkig staat Bart zijn mannetje op het middenveld en onderschept door veilig over de zijlijn te schieten, ingooi Groede. De bal komt gevaarlijk dicht bij het doel maar de trap komt niet aan. Florian ziet zijn kans schoon en rukt op als een razende Roeland met de bal aan zijn voet passt door naar Jan maar de verdediging van Groede doorziet het en houdt er een ingooi aan over. En rukt op, Jalisco houd het hoofd koel en trapt de bal in de handen van Matthijs.

Matthijs geeft de bal een lel en wordt nog eens verlengd door Jan. Bal wederom onderschept door Groede, Wietse kiest voor zekerheid en ramt de bal behendig over de achterlijn, corner Groede. Gelukkig hebben we Yorben nog die zorgt ervoor dat de bal snel van voor het doel is, toch blijft Groede proberen. Ons duveltje uit het doosje is Timo die behendig de bal weer voor Cadzand opeist op het middenveld en snel een paar meters pakt en er een aanval volgt via Ari die het net niet haalt.

Groede begint er weer aan komt dichter bij het doel, helaas volgt er een duwpartijtje en krijgt Groede een vrije trap mee in de buurt van het doel. Matthijs steekt de handen in de lucht en dat is genoeg om de nemer van de vrije trap naast te laten schieten. Bal wordt uitgeschoten, helaas in de voeten van Groede, Timo laat dit niet op zich zitten, pakt de bal af en weer volgt er een aanval over links door Ari, helaas….

Ari wil perse scoren.

Groede komt snel terug, maar gelukkig is daar Siebe, koeltjes verdedigt hij uit en Matthijs maakt het af, knalt de bal over links en bereikt Ari, die alsof ie alleen op het veld is doorloopt tot de goal van Groede en hem er inprikt!! 1-0

Groede blijft aandringen en voor de rust volgen er nog een heleboel hutsekluts momenten voor het doel van Matthijs maar die laat zich niet van de leg brengen en houdt de bal buiten de latten. Sekander, Wietse en Yorben verdedigen het fort en het blijft 1-0 bij rust.

Na een verfrissende rust hellemaal opgeladen voor de tweede helft. Ari schiet na de aftrap al snel op het doel zonder resultaat. Groede breekt uit en schiet heel fraai op het doel maar een mooie jump van Matthijs voorkomt erger.

Diverse aanvallen volgen over en weer, maar een sterke verdediging van Finn en Amy ontregelen de aanvallen van Groede. Cadzand speelt op zijn tijd mooie combinaties uit met Ari, Jan en Florian.

Ondertussen keept Matthijs weergaloos en loopt elk schot op het doel van Groede op niets uit. Hele grote kansen laten ze liggen, gelukkig.  Diverse corners aan beide kanten en vooral op het middenveld wordt er om de bal gestreden, Joep geeft de bal mee aan Jan die hem doorgeeft aan Sekander ,

Hier nog hand in hand met zijn tegenstander

die solo naar het doel gaat, helaas…….. Het blijft een welverdiende 1-0

Heej Scheids ze gaan de andere kant op!!!!

Man of the Match; misschien wel de scheidsrechter, zelden zo’n mooie zwart wit combinatie gezien maar de eer gaat deze week naar Ari (donna), zijn goal zorgt er voor dat we in ieder geval tweede worden in de competitie!!

Een meer dan eervolle vermelding voor Matthijs die de nul heeft gehouden op een spectaculaire manier.

De topscoorders

Jan Aarnoutse                          13

Ari Amys                                    9

Sekander de Kort                      5

Florian Vercouteren                 3

Timo Leenhouts                        1

Wietse Vercouteren                  1

Eigendoel tegenstander            1

Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Sluis F2

8.15 uur vertrekken bij Schrier  aanvang 9.00 uur. Zij die rechtstreeks gaan, laat het even weten op de APP.

REL