weer gelijk

Cadzand F1-Aardenburg F1 een klasse apart.

Zaterdag 14 maart 2015 de partij tegen de beruchte tegenstander Aardenburg stond op het affiche.

Siebe en Amy waren ziek en Finn had andere verplichtingen dus, miste we drie spelers.

Om 9.30 uur trapte onze gasten af en vanaf het begin was het duidelijk de AVC F1 kwam om te winnen. Vanaf het eerste moment drukte voor onze goal. Aardenburg bouwt op eb de voorzet komt het schot en onze jarige Matthijs red.

In de eerste minuten oogt Aardenburg als een Klasse beter de druk en combinaties liepen bijna altijd goed en we komen er niet echt onder uit.

P1040516 Timo wordt gewisseld. Niet leuk dus!

Aardenburg valt aan en een loeihard schot gaat naast, de drukte blijft voor onze goal en Timo krijg de bal tussen 4 man van Aardenburg en komt er mee weg, mooi gedaan.

Dan een rush van Jan en Florian een 1/2tje uit het boekje maar bij de goal aangekomen was het schot te zacht. Aardenburg valt aan en een schot wordt geblokt door Yorben in een superieure verdedigende actie. Klasse. Een corner van Aardenburg en na vele male dit op de training geoefend te hebben wist de speler van Aardenburg de bal zo voor te geven dat alleen de wind nodig was om hem binnen te koppen. 0 – 1  Aardenburg kreeg de smaak te pakken en bleef ons onder druk houden. Dan breken wij uit en Ari gaat naar de goal van Aardenburg maar de bal gaat via de keeper naast, corner voor ons.P1040520   Bal wordt weggewerkt

door verdediger Aardenburg.

De corner wordt weggewerkt Sekander kan schieten en de bal wordt geblokt en daar komen de Aardenburgers weer aan. Joep die tactisch opgesteld stond haalde de snelheid uit de aanval en Aardenburg moest er een ommetje door maken, goed gezien van Joep.

Jalisco was de tweede opstakel hij wist zijn voet tegen de bal te krijgen waardoor het een ingooi werd. Wietse moest alle zeilen bijzetten om de aanvallen bij te benen en dat lukte simpel kon hij de bal afpakken. Dan een wissel een verse kracht, Ilse werd gewisseld en ze ging op het middenveld haar ding doen. Weer een aanval van Aardenburg en Bart blokte eerst dan was het Yorben die Blokte en helaas kwam de bal voor de voeten van een Aardenburgse spits en die kon net onder de lat binnen schieten onhoudbaar voor Matthijs 0 – 2. Onze tweede Jarige Job van de dag, Jan, had er genoeg van en zette een aanval op de bal komt voor de goal, Floriandinhio die zijn bijnaam weer eer aan deed, wist de bal te schieten en de bal ging “ dachten wij”, voorlangs maar de twijfel die ook de scheidrechter had werd op zeer sportieve wijze door de Aardenburgers weg genomen ze bevestigde het doelpunt.

Zo`n sportieve actie maken we niet vaak mee, Chapeau, Chapeau en nog eens Chapeau niks blauwe kaart een gouwe voor de sportiviteit. Dus 2 – 1

Dan valt Aardenburg weer aan en het schot gaat naast,. Even later wij komen onder de druk uit en Jan countert speel over naar Sekander hij tikt door naar Ari en hij kan de bal een lob geven en valt binnen 2 – 2 Aridonna ten voeten uit!

Langzaam worden we beter nog wat kansjes en den was het rust 2 – 2.

De tweede helft was weer erg spannend. Het ging echt gelijk op met kansen over en weer.

Een mooie aanval van Aardenburg goed gecombineerd en daar was de haast onvermijdelijke 2 – 3 hij zat er aan te komen mar we zijn niet uit het veld geslagen en we vallen weer aan Ari en Sekander combineren er lustig op los en  Sekander kan schieten maar mist de kracht en de keeper red.

Timo onderschept en gaat er op uit en vindt jan aan zijn zijde en hij neemt het over van hem.  Jan maakt de actie en speelt de bal naar Ari. Aridonna, want zo noemen we hem niet voor niets, komt voor de goal en maak het koeltjes af en de stand was weer gelijk.

Jan in actie en Ari mocht het afmaken

3 – 3 mag de scheids noteren.

Met nog zo`n 5 minuten te gaan is de spanning is te snijden het publiek iets minder dan 30.000 man en vrouw zijn uitzinnig. De aanvallen golven op en neer, dan is het Aardenburg die een uitgekiende aanval op zet. Onze verdedigers hebben hun handen vol Bart werkt weg en daar komen ze weer. Jalisco stort zich voor de bal en Timo schopt de bal weg en dan een schot van Aardenburg en Yorben gooit zich in de baan van het schot en raakt de bal net waardoor de bal van richting veranderd en toch buiten bereik van Matthijs in de goal gaat. 3 – 4 met nog  ruim 2 minuten op de klok. Even later wij in de aanval Sekander gaar voor de goal en kan de bal binnen schieten, oef. 4 – 4.

De seconden tikken weg en de spanning duurt voort. Hier een kans daar een kans maar er wordt niet meer gescoord en we eindigen met een States Quo, gelijk dus.

Man wat een wedstrijd was dat.

Dan the man of the match. Zelfverzekerd, koelbloedig en niemand maakte hem gek. Wist tussen de Aardenburgers lopend naar het veld even tussen neus en lippen door te vertellen dat hij wel eens even en doelpuntje zou maken en deed dat ook! Ari is daarom The man of the match geworden. Gefeliciteerd man.

Matthijs en Jan nog een hele fijne verjaardag.

De topscoorders

Jan Aarnoutse                      6

Ari Amys                                5

Wietse Vercouteren             1

Florian Vercouteren            2

Sekander de Kort                  1

Volgende week  thuis tegen Corn boy`s/ Ria F1

9.00 uur aanwezig    9.30 uur  aanvang.

REL