Weer winst voor de F1

Zaterdag 7 maart 2015.

Cadzand F1 speelt thuis tegen Sluis F2.

Vanaf vandaag zijn we met 15 spelers. Jawel, we hebben er een speler bij: Joep. Welkom!

P1040462

Voor de wedstrijd worden de laatste instructies uitgedeeld door de trainers. Sluis is zich met 8 man ook aan het voorbereiden op wat een serieuze wedstrijd lijkt te worden… Aan de voorpret van de toeschouwers zal het niet liggen. In de whats app groep zijn de taken op een efficiënte wijze verdeeld…
Sluis trapt af en de bal gaat verschillende kanten op. Al snel volgt de eerste ingooi voor Florian. Via Ari en Florian volgt dan weer een ingooi voor Sluis. Sekander weet de bal te pakken en vliegt richting de goal van Sluis. Jammer, de verdediging van Sluis is effectief. Dan komt even later de eerste wedstrijdactie van Joep! Sluis gaat echter door, Yorben doet zijn best maar kan de aanvallers van Sluis niet in zijn eentje tegenhouden. De aanvallers gaan door en de 0-1 is niet tegen te houden. Sluis heeft de smaak te pakken. De ene aanval na de andere komt richting onze goal. Matthijs heeft het er maar druk mee.

P1040467

Onze spelers gaan er nu serieus aan werken. Arie speelt naar Sekander en weet er een corner uit te slepen. Florian schiet, maar de bal vliegt voorbij de goal van Sluis. Vervolgens redt Yorben, hij schiet naar Ari, Sluis komt weer terug. Wietse stopt Sluis, schiet naar Yorben en dan volgt er een corner die door Ari genomen wordt. Sluis gaat nog eens in de aanval… Wietse is het beu. Hij krijgt de bal en poeiert hem vanaf een meter of 20 in de goal! 1-1. Sluis schrikt hier een beetje van en kiest voor de aanval. Bart verdedigt sterk. Na de ingooi van Sluis volgt nog een ingooi van Sekander. Florian krijgt dan de bal en kan er vandoor richting de goal van Sluis. Hij weet deze buitenkans te verzilveren en het staat 2-1!! Sluis gaat nu een tandje sneller. Na de aftrap vliegen ze gelijk richting onze goal! Jalisco verdedigt, maar een paar Sluizenaren weten toch weer richting Matthijs te gaan. Ondertussen zijn ook Ilse en Amy het middenveld aan het bewaken. Na de ingooi van Jan gaat Timo door. Hij speelt naar Jan, Jan probeert te scoren, maar de bal gaat voor de goal langs. Sluis komt direct terug en gelukkig weet Matthijs de bal te vangen. Het is nu een beetje ping-pong aan het worden. De bal gaat het hele veld over. Siebe en Bart hebben het er maar druk mee. Florian neemt weer een corner Ari schiet en helaas gaat de bal er net naast. Sluis is sterk. De keeper van Sluis trapt uit. Dit ging niet helemaal goed en Ari ruikt weer zijn kans. Wederom verdedigt Sluis sterk en zetten ze dit om in een aanval! Finn en Amy proberen de aanval te stoppen. Even lukt dit maar dan maakt Sluis gebruik van het moment en ligt de 2-2 er net voor de rust in.

Na de aftrap is het een beetje rommelig. Jan gooit in, Wietse gooit in en Timo is weer vertrokken. Sluis komt terug en ze zijn gevaarlijker dan ooit. Matthijs maakt een paar heel mooie reddingen. Dan krijgt Sekander een vrije trap. De bedoeling was bovenin de hoek te schieten, maar hij ging er maar een ietsje pietsje naast. De aanvallen van Cadzand worden door de verdediging van Sluis steeds gestopt. Als Sluis aanvalt lopen Amy, Joep, Finn en Ilse flink in de weg waardoor wij weer aan de bal komen. Florian neemt een corner en het lijkt wel een spelletje kopbal te worden! De bal wordt 3 keer over gekopt maar komt niet in de goal. Het spel verplaatst zich naar de goal van Cadzand. Amy en Yorben verdedigen maar er komt een corner voor Sluis. Op dit moment zijn er veel gevaarlijke momenten. Finn en Joep doen hun best. Via Amy en Siebe kwam de bal voor de voeten van Jan. Hij vertrekt richting de goal van Sluis. De verdediging zit hem op zijn hielen, maar was net te laat. 3-2.
De aftrap van Sluis wordt snel genomen. Jalisco zorgt voor de verdediging. Daarna komt de bal bij Jan. Hij speelt hem op tijd door naar Ari. Ari schiet! En de keeper van Sluis kan met zijn benen een doelpunt voorkomen. Jan was mee en kreeg de bal netjes voor zijn voeten. 4-2. Sluis doet er nog een tandje bij. Ze vliegen over het veld, schieten, en de bal vliegt tegen de paal. Matthijs was er kort bij, maar het was heel gevaarlijk. Even later volgt een corner voor Sluis. Vanuit de corner wordt het 4-3! De spanning is terug in de wedstrijd… Er volgt nog een corner voor Sluis, maar deze wordt gelukkig netjes door Bart en weggespeeld. Even later klinkt het signaal van de scheids dat de wedstrijd voorbij is.
Meestal is het moeilijk om een man of Lady off de match te vinden. Alle spelers hebben uitstekend gespeeld, maar we zijn het er over eens dat de Man of the match deze keer Matthijs is. Wat een reddingen!
Amy is de lady of the penalty’s

P1040456 Jan bedank voor het schrijven van het verslag en Edwin mooie foto`s man!

De topscoorders

Jan Aarnoutse                 6

Ari Amys                           3

Wietse Vercouteren        1

Florian Vercouteren       1

Volgende week de laatste inhaalwedstrijd thuis tegen Aardenburg F1

9.00 uur aanwezig    9.30 uur  aanvang.

REL