F1 Groede had er 3 maar wij hadden er 5

Op de ijzige koude zaterdagochtend de 28e van februari moesten we naar de Groede.

Om 9 uur stond daar de derby op het programma. De Groe een tegenstander waar we simpel van kunnen winnen maar ook weer simpel van kunnen verliezen. Zo gezegd, een leuke tegenstander. Siebe was er niet die moest even chillen ergens in het noorden als ik het goed heb.  Jalisco kon er ook niet zijn, het team was niet compleet, zal ik maar zeggen. De men off the match zijn Siebe en Jalisco dus.

Om 9.0 uur begonnen we aan de strijd. De kou was een vervelende tegenstander, Ilse wilde zelfs haar trainingsjasje niet uit doen; zo koud was het. Maar gelukkig het duurde het niet lange voor de motortjes warm waren gelopen. Een gelijk opgaande eerste 10 minuten en iedereen was goed in beweging

Na een solo van Aridonna kwam hij voor de goal en kon schieten. Zoals we gewend zijn was zijn trap, poepje zuiver en trof doel. 0- 1  Dan Finn onderschept de bal en Jan neemt over een paar acties en hij schopt zonder pardon de bal in de voeten van Aridonna en na 13 minuten staat het 0 – 2.     P1040450

Even gaat het weer gelijk op en de Groede komt gevaarlijk voor de goal en Matthijs pakt de bal.

Dan worden de rollen om gedraaid Aridonna krijg de bal en maakt een actie en weet de bal voor te geven aan Jan die de bal binnen schiet. 0 – 3  Timo is ook weer op dreef en bal vast. Koning Timo van het Middenveld de bal was van hem. Punt/uit. Dan een bal op Sekander en helaas spring de bal te ver van zijn voet. Nog een troef was warm gedraaid Floriandinhio kwam in het veld en controleerde de linker flank oppermachtig was hij telkens wist hij de bal van de tegenstander te ontfutselen.  Jan weer in de aanval en daar gaat hij en voor de goal gekomen trapt hij de bal in de rechter bovenhoek binnen. 0 – 4.

De Groe doet een verwoede poging om iets terug te doen, maar Bart en Wietse en last but not least, , keeper Matthijs brengen elke poging van de Groe omzeep.

Rust  en 0 – 4 is dan de stand

De tweede helft gelukkig is de snijdende kou gevoelsmatig iets minder. Wat onwennig beginnen we aan de tweede helft de omzetting van de Groede werkte wel tegen ons. En voor we het weten ligt de 1 – 4 binnen. Dan een corner voor ons maar de bal mist het doel. Dan gaat Sekander op naar de goal en ziet vanuit zijn ooghoek Ari mee opkomen en speelt naar Ari maar zijn schot gaat binnen, 1 – 5. Dan komt Groede er uit en zorgt voor drukte bij onze goal. Gelukkig weet Wietse de bal weg te trappen naar koning middenveld Timo.

Gracieus speelde hij de bal naar Sekander die op weg naar de goal was. Helaas had hij te weinig kracht om goed te pegelen. De corner voor de Groe de inzet beland op de lat.

Counter van Ari en hij vliegt over het veld als een straaljager en schiet op de goal, maar de keeper heeft de bal. Dan een paar kansjes eerst is daar Wietse die schiet dan zijn broeder Floriandinho, de bal wordt gekeerd. Dan Ari die zijn schot ziet eindigen in de handen van de keeper. Corner voor ons maar het is de Groe die kan counteren en warempel weet te scoren.2 – 5. Matthijs legde Lucien uit dat als de Groede nog wilde winnen moest ze nog 4 keer scoren maar dat liet hij niet gebeuren. Geruststellende woorden. Pak van mijn hart!

Dan een moment suprème van Amy. In de drukte wordt ze aangespeeld door Bart en met 4 man om haar heen tikt ze de bal cooletjes en met grote klasse door naar Florian die er de sprint in ging zetten en kon gaan schieten maar die keeper had de bal weer.

Het voetballen gaat op en neer wij kansjes en Groede kansjes.

Ondanks de redelijke voorsprong toch benauwde momenten en dat in een ijzige kou.

Weer een aanval van Groede en Bart en Wietse verdedigde met klasse.  En dan toch weer een goal van Groede 3 – 5 werd het Weer was het Matthijs die concludeerde dat Groede nu nog 3 keer moest scoren als ze nog wilde winnen en dat ging niet gebeuren want hij zou ze wel tegen houden. Nog even werd er geprobeerd on de 6e te scoren maar dat lukte helaas niet .

De eindstand was 3 tegen 5.

Ja ja, 3 punten gingen mee naar Cadzand zoals afgesproken met ons bestuur en dat het wat opgaat leveren weet ik zeker maar, daar hoort u nog van.(-¿o)

Dan de man of the match/ lady of the games.

Altijd moeilijk, we hebben geweldig voetbal gezien. Maar na wat rond gevraagd te hebben, zijn het er twee.

Jan en Ari in deze ijzige kou meer dan een keer kunnen scoren heeft hun de eer van de man of the match opgeleverd.

P1040447   Gefeliciteerd mannen.

Topscoorders

Jan Aarnoutse                        4

Ari Amys                                    3

Volgende week is het thuis tegen de F2 van Sluis.

9.00 uur  aanwezig  aanvang 9.30 uur.

REL.