Eerbetoon aan zij die er niet meer zijn

Voetbalverslag Corn Boys/ Ria tegen Cadzand F1, 21-2-2015, Westdorpe 9.30u.

De wedstrijd werd gespeeld op het veld van Westdorpe, waar begonnen werd met 1 minuut stilte om de in de afgelopen tijd overleden personen te herdenken. Van de kant van Corn boys/ Ria was dat Rinus van Langevelden en van Cadzand Sjaak Goedegebuur en Jan de Wolf.

Een groot compliment aan de spelers van beide teams dat zij dit met het alle grootste respect voldeden.

P1040374                              P1040375

Dan waar we voor waren gekomen, voetballen:

Op Ilse na waren alle spelers van Cadzand F1 present. De wedstrijd begint gelijk met na 1 minuut al een aanval van Corn Boys, als door de voet van Matthijs een doelpunt voorkomen wordt. Er wordt driftig gevoetbald, maar nogal rond het doel van Cadzand, de keeper van de tegenpartij verveelt zich nog een beetje, dat zou later wel goed komen. Sekander krijgt de bal maar kan hem op dat moment nergens anders kwijt dan aan de tegenstander.

Het wordt even wat drukker rond het doel van de tegenstander, maar die voetballen ook nogal fanatiek. Het ziet er een beetje flipperkastachtig uit. Beide partijen zijn aan elkaar gewaagd, het is spannend. Siebe wordt getackeld, het valt gelukkig wel mee. Vrije trap. Timo krijgt de bal, gaat rechts buitenom , speelt de bal naar Jan maar die staat te ver weg om een poging tot scoren tot een succesvol einde te brengen.

Omdat we meer spelers hebben dan de tegenpartij, staan Finn, Wietze, Sekander en Emy aan de kant. Er wordt wel regelmatig gewisseld.

Dan wordt het ineens spannend rond het doel van Corn Boys, er wordt driftig tegen de bal gestopt, maar bijna alle spelers van de tegenpartij staan op of rond het doel, dus die bal kan er niet in. Er volgt een gevaarlijke hoekschop, maar ook deze bal wil maar niet in het doel verdwijnen. Dan gaat het hard richting doel Cadzand, een trap tegen de bal die tegen het op dat moment nog niet pijnlijke oor van een tegenstander komt, gevolgd door een vrije trap tegenpartij.

Er volgt wat heen en weer gevoetbal, nog een hoekschop aan tegenpartijzijde, maar dan ineens vertrekt een speler van Corn Boys richting doel Cadzand, schiet en het is 1-0. Bijna in de laatste minuut van de 1e helft. Jammer. Matthijs schiet snel de bal uit, Arie speert ermee richting doel tegenpartij, schiet en de bal gaat op enkele centimeters naast het doel. Het blijft 1-0

Na de koffie in de lekker warme kantine, valt het eigenlijk pas op dat het niet zo heel warm is buiten. Cadzand speelt nu met de zon in de rug, dus dat zou wat voordeel op kunnen leveren. Yorben en Arie staan nu even op reserve, andere spelers moeten natuurlijk ook hun kunsten vertonen.

De 2e helft wordt wel wat spannender, wanneer Jan een paar kansen achter elkaar krijgt om te scoren. De keeper van de tegenpartij weet elke keer de bal te onderscheppen, al gaat dat ook maar een paar keer maar net goed. Er komt nog een botsing van Jalisco, waar alleen wat schrik aan over blijft, en een vrij trap. We zijn nog maar 5 minuten aan het spelen, als er weer een aanval van Jan volgt, vanuit het middenveld, keeper vangt de bal. Als Wietze de bal heeft schiet hij die over een paar tegenspelers heen, Bart heeft het ook druk als verdediger. Beide partijen spelen fanatiek.

Als de tegenpartij probeert te scoren staat zowat heel Cadzand bij het doel, dat lukt dus niet. Florian gaat met de bal, ook Finn is weer in het veld . De bal gaat via Jalisco naar Jan, die wordt ingehaald door een tegenspeler, maar de bal gaat uiteindelijk via de voet van de tegenpartij in het doel. Het is 1-1.

Dan laat een speler van Cadzand een speler van Corn Boys struikelen, deze krijgt een vrije trap die eindigt in de armen van Matthijs. Succesvolle redding. Na het uittrappen komt de bal bij de tegenpartij, Sekander pakt hem af en schiet deze naar Arie. Die krijgt de bal niet helemaal goed onder controle, het wordt even spannend, de verdediging let niet goed op en hoppa, 2-1, deze bal

was niet te houden. Direkt hierna komt de bal bij Jan en hij weet dat in no-time om te zetten in een doelpunt. Yes, 2-2. Nu worden beide partijen nog iets fanatieker, er is enthousiasme alom. Een paar doelpogingen van beide partijen volgen. Ook nog een mooie redding van Matthijs, er wordt een beetje rommelig gevoetbald. Na een botsing van Sekander, wordt er een vrije trap gegeven, deze probeert Arie om te zetten in een doelpunt, maar schiet uit. Mooie poging. De eindstand is 2-2.

Graag willen we de 2 doelpunten opdragen aan,  Jan de Wolf en Sjaak Goedegebuur.

Scheidsrechter Rudi de Mey heeft sportief gefloten, beide partijen waren gelijkwaardig.

Yorben is speler van de match geworden.P1040408

Bij de penalty’s heeft alleen Jan weten te scoren, bij de tegenpartij vielen er 5 goals.

Topscoorder

Jan Aarnoutse            2