Verslagen

De derde Plaats na overwinning op Oostburg F1

Toch weer REL  i.p.v. RL !

 

Zaterdag 13 december 2014 om 9.15 uur vertrokken we naar onze opponent Oostburg F1.

Om 10.00 uur stond daar de titanen strijd op het programma om de derde plaats.

Oostburg F1 had 18 punten en wij hadden er al 16 verzameld alleen bij winst zouden we op de derde plaats eindigen en daar gingen we voor.  

Thuis wisten we in een erg spannende wedstrijd op de valreep van te toen nog ongeslagen koploper te winnen daar te scoren in de een na laatste minuut.

Dus er was een kans!

Door andere verplichtingen was kon onze Jalisco er niet bij  met recht de man OFF the match.

 

“ Nee Wietse, ik ga je geen 25 noemen in het verslag”!

 De wedstrijd;

Wij trappen af en we gaan richting de Oostburgse goal maar er werd goed verdedigt door de Oostburgers.    Voor we het weten staan ze voor onze goal Wietse onderschept de bal en neemt hem aan de voet mee. Maar de snelheid van Wietse was hoger den van de bal dus liep hij hen voorbij zodat een Oostburgers de bal kon pakken. Maar niet getreurd Speedy Wietse Vercouteren herstelde en had de bal gelijk weer terug. We drukken voor de goal van Oostburg en er komt een schot en ik dacht van Ariedonna maar dat werd geblokt. Dan een doelpunt in de maak, alleen dat wisten de Oostburgers nog niet. Een uittrap van Matthijs en Sekander kopt terug op Timo en hij speelde de bal naar Jan. Jan ging er vandoor en haalde de achterlijn en versierde een corner. Jan ging hem nemen, onze spelers stonden op hun plaatsen en daar was de corner met superieure klasse schoot Jan de bal precies tussen alle verdedigers door en Sekander had de bal voor het in tikken 0 – 1.

 Even later een corner genomen door Sekander en een speler van ons stond nog niet op de plaats en moet Sekander gedacht hebben, want hij besloot even een eentweetje te doen met een speler van Oostburg en zo kon hij de bal voorgeven maar werd helaas weggewerkt.

Wietse verdedigde en gaf een pass op Sekander en precies op maat. Wietse tussen 4 Oostburgers en hij kwam er tussen uit. Klasse gedaan zei Remy en de rest dacht het denk ik.

Matthijs schiet uit en de bal komt bij Jan zijn steekpass komt bij Yorben en ook Yorben heeft een perfecte voorzet en bediend Sekander die de tweede treffer binnen schiet. 0 – 2

 Er drukken onze tegenstander in de verdediging en hebben regelmatig goede kansjes maar treffen geen doel.

Timo die wissel staat, ziet het gebeuren!

P1040365

Ook Finn Boegizoon over zag alles en had het zichtbaar erg koud bibberend zetten zich zelf in bewegingen wist tactisch de bal naar Siebe te spelen zodat we weer op de helft van Oostburg konden spelen .  Er werd voldoende gecombineerd en ook mooi om te zien.

Floriandinhio kwam lekker voor de goal en zag zijn kans schoon en schoot de bal op de zuiverste graad binnen. 0 – 3.

Siebe stond in de verdediging samen met Bart en ze hadden het echt niet druk dus gingen ze maar naar voren om daar te helpen. Goed gezien van ze!

Rusten met een 0 – 3 voorsprong.

 Ilse raakte tijdens de rust in paniek er zat geen snoep in haar tas dus, had ze geen extra energie, er zat wel drinken in maar snoep niet.  Lucien moest haar tas ondersten boven halen om ook te kijken. Ook Lucien kon geen snoep vinden. Erg teleurgesteld nam Ilse een slok van haar drinken en Lucien beloofde haar het even tegen haar mama te zeggen dat ze het was vergeten.

 De tweede helft.

 Oostburg trapt af en daar komen ze, een goede aanval en ze waren gelijk gevaarlijk.

En ze sleepte er een corner uit.  De corner en het schot belande op de paal weer een corner, de corner kwam en Matthijs had de bal.

Jan krijg de bal, ging naar voren en zette voor op Sekander, hij moest even drie spelers omzeilen en toen pas kon hij schieten en wat denk je de 0 – 4 ligt binnen. Timo onderschept de bal en daar ging onze super kruimeldief even het veld laten zien aan de Oostburgers, ja en dat kan hij heel goed.

Even een moment dat we niet oplette en dat lag gewoon aan de kou, een oncontroleerbare factor waar we helemaal niets aan konden doen. 1 – 4 staat ook niet slecht op de uitslagenlijst.

Home Town Boy oftewel de in Oostburg woonachtige Yorben, wilde dat niet hebben hij vond het niet genoeg.  Dus, nam even de bal onderhanden en ging naar de goal van de Oostburgers maar kwam helaas niet tot scoren.

Ondanks de redelijke achterstand bleven de Oostburgers komen en Bart moest zijn klasse regelmatig laten zien. Simpel en Cool verdedigde hij uit. Siebe maakt een actie en speelt de bal naar Ilse en zij keek er erg goed naar. Ze zag het gebeuren! Ja, gewoon goed gezien, kan er niets anders van maken.

Arie valt aan en weet Siebe haast blindelings te vinden zijn schot gaat achter. Jammer. Weer Siebe in de aanval zijn schot werd geblokt. Een counter van Oostburg en 3 man gaan op onze verdediging af van alleen Bart, paniek zou je denken maar, niets is minder waar. Bart pak gewoon de bal af en schopt hem weer naar voren.

Siebe pakt de bal op en gaat er mee naar voren maar de bal gaat naast.  

Ilse trekt Lucien aan zijn jasje en vraagt of hij al naar haar mama is geweest om te vragen naar haar snoep, het antwoord was nee dat doe ik na de wedstrijd wel even voor je. Daarop ging ze zelf maar op onderzoek uit en kwam terug met smarties in haar mond, Missie geslaagd.

Siebe krijg de bal van Yorben en gaat naar voren. Een aanval van Bart, Jan, Arie, Florian en  Arie schiet op doel maar het wordt een corner.

De corner wordt weggewerkt maar daar is Yorben met een magistraal lobje en de bal ging tergend langzaam door de lucht en viel precies onder de lat binnen  1 – 5. Wat een goal.

 En dat was de eindstand 1 – 5 en dat betekend de derde plaats, niet slecht.

De man of the match; de eerste helft wat rustig aanwezig en toen de rest een klein beetje inzakte in de tweede helft stond hij op en droeg het team zodat ze weer op konden laten als je dat in zicht heb ben je in onze ogen een hele grote.

 Siebe Vercouteren is met recht de man of the match, proficiat man!

 

De topscoorders

Jan Aanoutse                                    14

Arie Amys                                          8

Sekander de kort                              8

Florian Vercouteren                        4

Siebe vercouteren                              1

Yorben Walhout                               1

Eigen doelpunt                                 2

 

Eindstand  najaars competitie 2014

1 Sluiskil F1                                       25 p

2 ST Cornboys/RIA F1                     21 p

3 Cadzand F1G                               19 p

4 Oostburg F1                                   18 p

5 Breskens F2                                   6   p

6 Philippine F1                                  0   p

P1040367

Rest ons nog iedereen fijne feestdagen toe te wensen en alle goeds voor 2015.

 En Ronny, nog niet bedankt voor het verslagje      

Beste ouders bedank voor jullie medewerking en tot de voorjaarscompetitie.

 

alweer   REL