Twidde pakt punt in Graauw

Bij afwezigheid van vaste verslaggever Niels K een kort verslagje van ondergetekende.

Het was weer schrapen om een team bij elkaar te krijgen, maar afgelopen zaterdag vertrokken we uiteindelijk toch met 12 spelers en Peedewee (12,5 speler dus) naar het verre Graauw. Henk en Bart completeerden het bonte gezelschap.

De volgende elf begonnen in de basis: Remy; Bram, Kevin, Wilco, Niels D; Jesse, Gijs, Cor, Peter M; Niek en Mochtar. Edwin en Peedewee begonnen op de bank, maar zouden beiden prima invallen later in de wedstrijd.

Het begin was erg slap en na een half uur keken we dan ook al tegen een 3-0 achterstand aan. Dit had nog erger kunnen zijn, maar Graauw wist een penalty niet te benutten. Een afstraffing lag op de loer, maar voetballend kwamen we steeds beter in de wedstrijd. Niek was een plaag voor de verdediging van Graauw en vanuit het middenveld kwamen vooral Cor en Jesse een paar keer gevaarlijk opzetten.

Een vrije trap van Mochtar belandde nog op de lat, maar Cor wist de rebound binnen de koppen: 3-1. Toch gingen we met een achterstand van drie doelpunten de rust in, want vlak voor rust wist Graauw na slap verdedigen de 4-1 te scoren. Zonde en onnodig, want voetballend ging het prima.

De tweede helft werd er één om niet snel te vergeten. Al snel wist Cor de aansluitingstreffer binnen te schieten, waarna hij uit een penalty zijn derde van de middag wist te maken. Als klap op de vuurpijl scoorde Peter de 4-4, waarna een spannend slotkwartiertje volgde. Kevin viel zwaar geblesseerd uit nadat de ons wel bekende uiterst onsportieve speler van Graauw (daar was er maar 1 van gelukkig)  boven op zijn been was geland. Deze voor de wedstrijd volop bier drinkende speler werd er vervolgens na het torpederen van Remy uitgestuurd door de prima fluitende scheidsrechter. Hiervoor had hij al geprobeerd Cor te wurgen, zowel medespelers als ons verbaal bedreigd en liep hij constant te mekkeren tegen de scheidsrechter. Gezellig type.

Echt grote kansen waren er in de slotfase niet meer voor beide ploegen zodat we een onverwacht punt mee naar huis konden nemen. Complimenten voor de manier waarop er gevoetbald werd! Minder nieuws kwam er zaterdagavond van Kevin, na een bezoekje aan de HAP mocht hij rechtstreeks door  naar het ziekenhuis, waar hij een nachtje mocht blijven. Gelukkig werden er geen breuken gevonden en mocht hij zondag (vergezeld van krukken) weer naar huis.

Komende zaterdag de laatste wedstrijd van 2014, thuis tegen Terneuzense Boys.

Bart