Cadzand 2 neemt volle buit mee uit Hulst

Afgelopen zaterdag 29 november 2014 stond voor ´t Twidde van Cadzand de uitwedstrijd tegen HVV´24 2 op het programma. Twee seizoenen terug werd er in Hulst nog kansloos met 9-0 verloren. Vorig seizoen werden echter de drie punten gepakt. Versterkt met een paar spelers van ’t eerste, dat vrij was, vertrokken we vol goede moed richting het Oosten.

Coach Bart begon met de volgende opstelling; Remy op het doel, Kevin, Niels Datthijn, en de gebroeders Bram en Tim in de verdediging. Het middenveld werd vandaag gevormd door Rik, Joep, Peter en Niels de Krijger. Edwin en Mark vormden het aanvalsduo. Op de bank zaten Paul, Niek, Robbin en Bryan.

De eerste fase van de eerste helft ging redelijk gelijk op. Naarmate de eerste helft vorderde, werd de thuisploeg een stuk gevaarlijker. Remy had echter altijd een passend antwoord op de pogingen van HVV. Toch leek het 1-0 te worden, maar Remy wist de bal, die door zijn benen leek te gaan, toch nog op prachtige wijze uit zijn doel te houden. Cadzand liet vervolgens ook iets meer van zich zien en kwam uiteindelijk op 0-1. Mark schoot de bal, na mooi voorbereidend werk van Rik, prachtig in de rechterbovenhoek. Dit was tevens ook de ruststand.

Na rust, de diverse wissels waren inmiddels doorgevoerd, kwam HVV al snel op gelijke hoogte. Robbin maakte hands in het strafschopgebied en de daaropvolgende penalty werd vervolgens benut. Remy zat er heel dichtbij, maar naar eigen zeggen “raakte ik hem nog met m’n vingertoppen, maar ik kon gewoon niet verder de hoek in duiken”. Jammer! Cadzand kwam echter heel erg snel weer op 1-2. Opnieuw stond Rik aan de basis van het doelpunt, dat uiteindelijk op naam kwam van Paul. Met zijn eerste balcontact van de wedstrijd wist hij met de punt van zijn linkerschoen de keeper te verschalken.

’t Twidde ging op jacht naar meer en het was Rik zelf die de stand op 1-3 bracht. Naar eigen zeggen “had ik tijd genoeg om te kiezen of ik met links of rechts de bal binnen kon schieten”. Hij besloot het met zijn rechter te doen en de bal belandde prachtig in de bovenhoek. De wedstrijd leek gespeeld, maar daar dacht Remy anders over. Hij schoot een uittrap recht in de voeten van een HVV-speler, die vervolgens 2-3 maakte.

Een hectische slotfase volgde, trainer Bart kon het haast niet meer aanzien. Ook vlagger Henk had na afloop geen stem meer over. De HVV-keeper mee naar voren, bal op de paal in de laatste secondes door onze eigen Kevin, het was een slotfase met alles erop en eraan. De scheids bracht op d’n duur de beslissing. Eindsignaal, 2-3 winst, drie punten mee terug naar Cadzand!

Volgende week staat er voor ’t Twidde een wereldreis naar Graauw op het programma. De verslaggever is zelf helaas niet aanwezig. Succes!