Cadzand F1 – Zwapi 1 5 – 4

Vv Cadzand heeft nu echte internationals.

Donderdag 27 november was er een echte interland geland voor onze F1.

5 spelers uit het Spaanse platteland  melde zich rond 18.00 uur op het voetbalveld van Cadzand om een interland te spelen tegen onze F1 spelers.

Bij een interland hoort ook een internationale scheidsrechter en die kwam ook, de oud Tunesische international, Mocktar Abid nam de leiding voor zijn rekening.

Alles officieel zie je wel.

groepsfoto

De wedstrijd;

De spanning was te snijden en niet alleen bij onze spelers maar ook bij de supporters die massaal gekomen waren opa`s oma` s zelfs juf Carla van onze basisschool was aanwezig en zichtbaar nerveus.

De spelers van Zwapi 1 waren er klaar voor en wij ook. Vanaf de eerste minuut namen wij het voortouw, technisch en slim werd er door ons gevoetbald. Het duurde niet lang voordat wij de scoren opende Siebe die zijn technische begaafdheid optimaal benutte schoot de bal simpeltjes binnen 1 – 0.  Klasse gedaan kan er niets anders van maken! Een van de Pieten wilde de show man uit hangen en maakte slijdingen maar die sloegen nergens op niet een keer wist hij de bal te raken, sukkeltje.

Dan Sekander die de bal door de benen speelt van piet en gaat naar de goal en schiet net naast prachtig schot.sekander weer in de hoofdrol weer een poortje bij piet en gaat weer richting de goal van de pieten en dit maal scoort hij wel 2 – 0 en piet dan ben je geen sukkeltje maar een sukkel als je je twee keer laten poorten.

Finn onderschept Ari neemt over Yorben blokt de zwarte piet en Arie kan door gaan, hij plaatst de bal naar Siebe en daar gaat     de 3 – 0 binnen. Dan de pieten, ze kregen 2 kansen achterelkaar maar onze keeper redt weer op zijn eigen grandioze manier.

De pieten komen er een keer uit en warempel ze scoren een doelpunt. Wat een mazzel pieten zijn het toch 3 – 1 we zijn veel beter en de pieten komen er niet aan te pas we dolle die gasten maar scoren niet meer voor de rust.

De tweede helft, Timo in de verdediging en passeert drie tegenstander pieten. Jan neemt over en Bart  schopt de bal naar voren, Jalisco liep een piet erg in de weg zodat hij niet bij de bal kon, tactiek of niet?

De zwarte pieten vallen aan en hebben waarachtig nog een kansje ook maar Florian die stond te keepen, redde formidabel. Een weer zo`n moment van geluk de pieten schieten de bal op goal en de bal rolt naar binnen 3 – 2  weer valt Zwapi 1 aan en daar is Wietse en hij verdedigd weg kans voor de Zwapi`s   maar die mannen blijven proberen. Bart en Matthijs die nu veldspeler is geworden moesten aan de bak en sloeg de aanval weer af.

Ilse ging even de boel verwarren, weer zo`n magistrale schijnbeweging had ze in petto ze had een pietenmuts opgezet en die pieten dachten dat Ilse bij hun hoorde en ze gaven haar zo de bal. Ja,  dat moet je niet bij Ilse doe zij speelde de bal naar Sekander en die kon er vandoor met de bal.

Een aanval van de pieten en voor we het wisten was de bal in de goal gerold en de scheidsrechter noteerde de 3 – 3 in zijn scheidsrechters boekje. Het duel was veel op het middenveld maar wij waren toch beter.

Dan een smerige overtreding van de zwapi 1  spits hij voorkwam een zuiver doelpunt met zijn arm maar de scheidsrechter was onverbiddelijk en legde de bal op de penaltystip.

Ilse eiste de bal op en schoot de bal binnen 5 – 3 en terecht.

ilse

De aftrap van de pieten duurde Arie iets te lang en nam hem zelf maar en ging er met de bal vandoor. De scheids had het wel gezien maar deed net of zijn neus bloede.

De pieten in de aanval en Yorben tackelde bijna een piet. Zou ik gelachen hebben? Uh dacht het wel.

De pieten willen als maar aanvallen maar, maken geen schijn van kans tegen onze verdedigers Bart, Siebe, Wietse, Matthijs en Jalisco vormen een  betonnen muur.

Dan weer zo`n onnodige overtreding van een zwarte piet en dit maal nam Finn de vrije trap en hoe. Tussen twee Zwapi mannen  door en zonder enige moeite. Een aanval van Arie en Jan, klasse combinaties met Sekander en Sekander schiet de 5 -3 binnen.

De toeschouwers waren uitzinnig dan sloeg het noodlot toe per ongeluk en ik bedoel ook erg per ongeluk, scoren de pieten hun 4e doelpunt.  5 – 4. met nog 1.48 minuut op de klok zou je denken dat het eind stuk erg spannend zou worden maar, niets is minder waar. Cool, beheerst en zelfverzekert speelde we die 1 ,48 minuut uit en wonnen we onze eerste echte interland met 5 – 4

Scheids Moktar Abid bedankt voor de leiding

Na afloop van de wedstrijd kregen de kinderen nog een presentje dat de pieten met  P&T chocolate and presents bv hadden geregeld. Heel lief van ze.

De derde helft hadden de pieten blijkbaar geland bij Il gabbiano waar ze hun verdriet zouden gaan wegdrinken.

Marcel en Jeanine hadden het snel in de gaten dat dat niet goed zou gaan en gaven de pieten ipv drank een pizza en daarna konden ze veilig de daken op om de schoenen te voorzien van presentjes en dergelijke.  Goed gezien van ze! En bedankt namens alle kinderen die wat in hun schoen hebben gekregen.

REL