Cadzand 1 terug in de middenmoot

Na de knappe 0-1 overwinning op Kapelle een week eerder (helaas verslag mist), ging Cadzand voor de tweede overwinning op rij. Waarde was deze keer de tegenstander. Uit eerdere ervaringen kon dit ook weer een zwaar potje gaan worden.

Rochard op de goal, Rutger linksachter, Angelo als laatste man met iets daarvoor Joep en William rechtsback was de verdediging wat gewijzigd ten opzichte van eerdere wedstrijden. Eelco moest helaas vanwege een blessure toekijken. Middenveld werd omgegooid met Tim op rechts, Rik en Thijs centraal, en Christian op links. Spits posities werden bezet door Paul en Wesley. Vaste waardes Peter (blessure) en Robin werden gemist.

Cadzand begon goed en domineerde met bij vlagen  goed spel de wedstrijd. Tot grote kansen kwam het echter nog niet. Standaard situaties zoals hoekschoppen waren wel gevaarlijk. Een harde kopbal van Chris, en wat afstandsschoten van onze middenvelders, werden gepareerd door de keeper van Waarde.

Uiteindelijk na 20 minuten knalde Thijs met een bekeken schot van buiten de 16 raak!  1-0! Een mooie goal en een verdiende voorsprong.

Zoals eerder dit seizoen had Cadzand moeite om een voorsprong vast te houden, en dit werd dan ook nog maar is duidelijk gemaakt tijdens de rust. Opdracht was duidelijk, de voorsprong uitbouwen!

De tweede helft viel Jean-Paul in voor Wesley, en Cadzand begon weer voortvarend. Waarde had moeite met de snelheid van ons middenveld. Een steekbal vanuit het middenveld stuurde Rik weg. Rik omspeelde de verdediger, gaf af op Paul die de bal de goal in gleed. 2-0!  De 3-0 was een mooi bekeken schot van Rik in de lange hoek na een uitbraak aan de rechterkant.

De 3-1 van Waarde was trouwens een fabuleus schot van 25 meter rechtstreeks in de kruising.

Een verdiende overwinning voor Cadzand!

Doelpunten makers seizoen 2014/2015:

4 – Peter

4 – Rik