Cadzand 2 werkt aan het doelsaldo…..

Na de grote nederlagen van afgelopen weken tegen Terneuzen 2 en Hontenisse 5 – waar ik maar geen verslag aan heb besteed – stond vandaag de wedstrijd tegen Axel 4 op het programma, de nummer twee van de competitie. Deze ploeg had tot nu toe slechts vier punten verspeeld, dus we waren opnieuw gewaarschuwd.

Met Remy in het doel, Ronald, Wilco, Niels Datthijn en Bram in de verdediging, Niels de Krijger, Cor, Paul en Bryan op het middenveld en Kevin met Niek in de spits, trokken we weer ten strijde. Op de bank zaten Patrick, Mokthar en Jesse. Al na 8½ seconde had Axel met 0-1 voor kunnen staan, maar gelukkig stond het vizier bij de gasten nog niet op scherp. Een paar minuten later helaas wel, 0-1. Axel kwam ook makkelijk op 0-2 en zodoende leek ook dit weer een zeer zware middag te worden.

Toch vocht ’t Twidde zich knap terug in de wedstrijd. Cor stoomde op, kwam de ‘zestien’ binnen van Axel, waar hij uiteindelijk onderuit werd geduwd en zodoende een strafschop verdiende. Cor verzilverde dit buitenkansje zelf en bracht de stand terug tot 1-2. Cadzand kwam voor rust zelfs op 2-2, na een prima corner van de ingevallen Jesse. De keeper kon de bal niet goed verwerken en besloot deze maar in zijn eigen doel te stompen. Maakt niet uit! 2-2 ruststand, vooral dankzij uitstekend keeperswerk van Remy!

Na rust ging het echter he-le-maal mis. Cadzand kwam nauwelijks meer aan voetballen toe. Axel daarentegen wel en het vizier stond ditmaal wel op scherp. De gasten scoorden na rust maar liefst zeven keer, wat uiteindelijk een 2-9 eindstand opleverde… Volgende week is ’t Twidde vrij, de week erop komt Spui op bezoek.