Verslagen

Cadzand F1 verslaat de ongeslagen koploper

Echte Thriller in Cadzand.

Zaterdag 11 oktober  moesten wij tegen de ongeslagen koploper Oostburg F1.  Dat is niet voor niets ongeslagen in onze competitie, een goeie ploeg dus. Maar in mijn 8 jarige carrière als leider heb ik geleerd dat menig ongeslagen koploper of kampioenskandidaat onderuit gingen in het mooie Cadzand. Dus alles is mogelijk tot de scheidsrechter  voor de laatste keer fluit.

De wedstrijd:

Om te beginnen hadden we te maken met een erg gemiste Lady off the games, Ilse kon er niet bij zijn.  Maar goed, dat werd opgevangen door de rest.

Zoals het een goede gastploeg betaamt, mocht Oostburg aftrappen. Gelijk zaten we er boven op en Jan ging er met de bal vandoor, de aanval was er gelijk een uit het boekje en voor we het wisten lag de bal in het netje, waren het niet dat de scheidsrechter af had gefloten voor een overtreding . Vrije trap dus. De pegel ging dit keer niet in de goal maar net voor langs. De toon was gezet deed ongeslagen koploper met de volle aantal punten zou het hier niet makkelijk gaan krijgen. Oostburg valt aan en ze schieten op doel maar de bal ging toch naast. Sekander  loopt weer geweldig te verdedigen , onder de grote druk van Oostburg wist hij simpel te verdedigen .

Arie gaat counteren en lobt de bal over de doelman maar de bal raakt de lat van de terugkaats,  schiet Jan de bal naast.  Jammer.  We zijn sterk en drukken Oostburg terug in de verdediging   De ene kans na de andere volgen elkaar op in die eerste 10 minuten komt Oostburg er nauwelijks uit maar als ze komen is het gelijk gevaarlijk voor onze goal maar ondanks het gevaar weet Bart, Wietse en Jalisco de zaakjes  op orde te houden.

Jan gaat in de aanval en neemt Arie en Florian met zich mee een uitgespeelde aanval die weer er niet in wilt. De spanning is te snijden, we vallen aan en weer is het Florian die op doel schiet maar weer een been van Oostburg die het scoren voorkomt. Een voorzet en Siebe kan er net niet goed aan. Dan weer een aanval van Oostburg Finn (boogiekleinzoon vandaag want opa was er bij) tikte de bal net genoeg aan zodat hij de aanval afwende. Klasse. We gaan weer naar de goal van Oostburg en Ariedonna  geeft me daar een dropschotje, helaas ging die net over. man ow man. Timo onderschept op links en dat terwijl hij op rechts staat, nou moet ik nog meer schrijven! Hij plaatst naar Jan en daar ging Jan weerlegt af op Arie en de bal ging net naast. Oostburg komt er weer uit en zijn gelijk erg dreigend maar, Jalisco wist daar wel raad mee. Geen zorgen! Dan weer een aanval van Oostburg en als Ilse daar op het middenveld had gestaan met een van haar fenomenale schijnbewegingen en dan waren ze zeker niet verder gekomen. Wat ik je brom! Maar helaas Ilse was er niet dus, moest Yorben het oplossen en dat deed hij met liefde en plezier. Weg aanval van Oostburg. Een voorzet van Florian dacht ik en de bal kwam net iets te hoog voor Sekander en ging onder de bal door , anders had hij hem snoeihard in de kruising gekopt.  Zeker weten.

Rust 0 – 0

Na de rust trapte wij af en van af het alle eerste begin ging Oostburg uit een ander vaatje tappen.  De wissel truck van de goalies was er een om voor op te passen. Oostburg werd erg dreigend en dat was voor de wedstrijd wel leuker als neutrale toeschouwer.

 

De eerste aanval was wederom voor ons en Arie kon schieten maar de doelman redde.

Oostburg komt er regelmatig uit in tegen stelling tot de eerste helft en dat was dreigender dan dat ons lief was.  Een aanval van Oostburg en de aanval werd door Bart en Siebe afgeslagen. Oef tjong jonge. Was de reactie van Remy. Ook wij komen er weer aan en Jan kon schieten maar de bal ging weer naast.  Dan een goede aanval van Oostburg over links, gelukkig stond Matthijs goed opgesteld en ging het schot voorlangs dan ook maar net voorlangs.    En weer ging het bij Remy “OEF’. Wij in de aanval en Florian schiet op de keeper. Oostburg weer  en nu was het Yorben die de bal wegwerkte.  De wedstrijd ging redelijk op en neer maar, de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat de beste kansen toch voor ons waren, maar de counters/aanvallen van Oostburg waren ook echt niet mis. Wietse neemt een corner en het schot van Jan wordt gered door de keeper. Aanval van Oostburg en Timo onderschept en maakt een actie en gaat los. Maar een voet van een Oostburger maakte daar een einde aan. zij  weer in de aan val en daar is Finn( boogiekleinzoon weer ) die even aan zijn opa liet zien dat hij ook geweldig kan verdedigen. En de rest  zag het ook. Arie komt naar binnen en plaatst de bal naar Jan hij schot wordt gered door de keeper van Oostburg. Dan komt Oostburg weer erg gevaarlijk uit hun verdediging op naar de aanval en we stonden goed achter Bart, Siebe, Jalisco en Wietse hadden het onder controle. Remy stond daar weer langs de kant te knijpen. Weer in de aanval en het lukt maar niet om te scoren, net naast, geblokt weggetrapt of een redding van de keeper zorgde er voor dat het scorebord op 0 – 0 bleef staan. We willen winnen en kans op kans komt er voor ons en allemaal is het net niet! Dan een botsing met Jalisco even wisselen en we konden weer verder.

Dan een gouden wissel met een diamanten randje. Jan kwam terug in het veld en had er schoon genoeg van heb ik het idee. In de laatste minuut van de vechtstrijd ( want, dat was het, in de goede zin van het woord natuurlijk ) Jan krijgt de bal en gaat er vandoor Sekander kwam mee op en dat had Jan gezien en legde de bal precies op de voet van Sekander en die kon op zijn beurt de bal binnen schieten  1 – 0  en dat met nog enkele seconden op de scheidsrechters klok. De tweede aftrap van Oostburg werd genomen en daar kwam Oostburg weer we konden de bal veroveren en gingen weer richting de Oostburgse goal maar de scheidsrechter floot af.  De ongeslagen koploper  lijdt zijn eerste verlies en als Cadzand official persona,  sta ik er niet van te kijken dat wij daar weer voor zorgen.

Na de wedstrijd verklaarde Remy dat hij van de spanning het zowat in zijn broek deed,  nou zowat! Er hing anders wel een vreemd luchtje in zijn buurt!  Maar ik zeg niks.

The man of the match,

Ja dat is niet moeilijk deze keer , als je als gouden wissel wordt gebruikt en het in je heb om het publiek tot de laatste minuut in spanning weet te houden, een wereld assist te geven voor de winst zeker te stellen, niet zelf hoeven te scoren maar aan een ander gunnen  Dan ben je de terechte man of the match.

Jan Aarnoutse van harte gefeliciteerd!

Topscorders

Arie Amys                                         6

Jan Aanoutse                                    5

Sekander de kort                              4

Florian Vercouteren                       2

Eigen doelpunt                                 1

Volgende week de derde bekerwedstrijd thuis tegen  Terneuzen F2 9.00 uur aanwezig zijn en aanvang 9.30 uur

REL