Zwaar bevochten punt bij SVD/VVV voor Cadzand 1

29-09-2014

Na het teleurstellende verlies tegen Borsele 1, moest Cadzand de eerste punten van het seizoen nog pakken.

Met Rochard op goal, William als rechtsback, Eelco en Thijs centraal en Rutger op link was de verdediging ongewijzigd vergeleken de wedstrijd tegen Borsele. Het middenveld werd bezet door Robin op links, centraal door Peter en Joep en op rechts Paul. Wesley en Niels moesten voor de doelpunten gaan zorgen in de spits positie.

Het begin van de wedstrijd begon stroef voor Cadzand door het felle doorjagen door SVD/VVV. Langzaam kwam de controle terug en er kwamen schotkansjes voor Cadzand. Verschillende schoten van Eelco , Peter en Robin werden gekeerd. Cadzand moest het veelal hebben van de standaard situaties zoals corners en vrije trappen.

Na 30 minuten werd een schot van Peter vanaf de 16 werd nog gekeerd door de keeper van SVD/VVV, maar in de rebound kopte Paul raak. 0-1, en op dat moment was het ook verdient. Rutger kreeg na een corner nog een grote kans op de  0-2, maar hij kon de bal helaas niet genoeg kracht meegeven. De bal werd nog voor de lijn weg gewerkt door een verdediger van SVD/VV.

Hierna werd de druk opgevoerd door SVD/VVV, en hier had Cadzand het duidelijk moeilijk mee. Lange ballen van Cadzand waren het gevolg,  maar eenmaal op de helft van de tegenstander kon Cadzand bal niet vasthouden. De rust aan de bal bij Cadzand was ver te zoeken, en dit resulteerde ook in de 1-1 vlak voor rust voor SVD/VVV. Eem domper voor Cadzand.

Na de rust geen wijzigingen in de 11 van Cadzand,  en de tweede helft begon gelijk op. Cadzand had wel erg veel moeite met het felle en fysieke spel van SVD/VVV, waardoor opbouwen naarmate de tweede helft vorderde steeds lastiger werd voor Cadzand.

Kansen voor Cadzand waren er wel. Een knal van de ingevallen Yesse belande op de paal, en Paul zijn volley vanuit een corner werd gepareerd door de keeper.

Toch 10 minuten voor tijd viel de 1-2. Na een splijtende pass van Eelco kwam Joep alleen voor de keeper en ronde bekwaam af met een lobje. Erg koel en mooi afgemaakt!

De druk nam toe van SVD/VVV,  en de wedstrijd werd grimmiger. Twee spelers werden nog eruit gestuurd door de scheidsrechter door een opstootje

Even leek Cadzand de drie punten mee te nemen, maar een geplaatst schot van de randje 16 door een speler SVD/VVV kon helaas niet meer gekeerd worden. 2-2.

Een speler van SVD/VVV moest gewisseld worden na een onschuldig duel om de bal. Op de website van SVD/VVV kunnen we lezen dat hij twee middenhandsbeentjes heeft gebroken. Beterschap van onze kant!