Cadzand 2 redt het niet in Zaamslag

Zaterdag 27 september stond er voor ’t Twidde een uitwedstrijd tegen Zaamslag 4 op het programma. Na de uitstekende competitiestart tegen Schoondijke 2 (1-4 winst) en het goede spel tegen Graauw 2 (helaas wel 1-3 verlies), gingen we met volle moed de strijd aan met de mannen van Zaamslag.

We begonnen de wedstrijd met Jelle in het doel. De verdediging werd gevormd door Ronald, Remy, Aron en Bram. Het middenveld bestond uit Gijs, Peter Maenhout, Kevin en Niels. De aanvallers van vandaag waren Edwin en Peter Cornelis. Op de bank zaten Sem en Norbert paraat om in te vallen.

Al vrij snel in de wedstrijd kregen we door dat dit een lastig middagje zou worden op Sportpark ’t Durp. Cadzand kwam er voetballend nauwelijks uit en het was meer tegenhouden dan aanvallen. Zodoende ging Zaamslag met een 2-0 voorsprong de rust in, al had het niet veel gescheeld of Peter Cornelis had de hatelijke ‘nul’ al snel van het scorebord laten verdwijnen. Hij kwam 1-op-1 met de keeper, maar wist helaas niet tot scoren te komen.

In de rust werd de tactiek wat aangepast, maar helaas pakte ook dit niet goed uit. Zaamslag kwam na rust snel op een 4-0 voorsprong. Nadat de thuisploeg ook de 5-0 achter Jelle binnen wist te werken, was het de beurt aan Ronald. Hij haalde (het was inmiddels wel poging 3, maar dat mocht de pret niet drukken) vanaf net na de middenlijn uit en de bal vloog over de keeper in het vijandelijke doel; 5-1. Niet veel later lag de bal er aan onze kant alweer in. Kevin kreeg nog een uitgelezen kans om de uitslag wat dragelijker te maken, maar de 1-op-1 situatie was ook aan hem helaas niet besteed. Zodoende verliet Cadzand het veld met een 6-1 verlies.