Breskens F2 – Cadzand F1 1 – 5

Altijd goed in Bresjes.

Zaterdag 27 September 2014 de wedstrijd tegen de Bresjaanders F2
Het vond plaats in Stade de Baersande te Bresjes om 10.00 uur s`morgens, weer hadden we te maken met een man off the match, Timo kon er helaas niet bij zijn we miste hem erg maar we gingen met goede moed de wedstrijd in.

Wij trappen af en Florian ging gelijk naar voren met Jan. Florian komt bij de goal en schiet maar de keeper red.
En steekpas van Jan naar Sekander en zijn schot gaat naast. Arie gaat erop uit en geeft een steekpas op maat aan Jan en hij kan binnen schieten. Ja de 0-1 ligt er in. Een aanval van Bresjes en de bal komt hoog door de lucht. Ilse, die het aan zag komen, bukte net op tijd om de bal door te laten gaan, weer zo`n geweldige schijnbeweging, die de tegenstander op het verkeerde been zette!!!! Een aanval van bresjes en een simpel klusje voor onze Matty, bal pakken en naar voren met die bal.
Ons middenveld is oppermachtig er komt niemand voorbij zodat onze verdedigers niet veel moeten doen en onze Matty al helemaal niet. Wietse, Jalisco en Finn waren een super verdediging. Jalisco in actie, tussen wel 5 man van Bresjes ja en dan is het niet erg dat we de bal kwijt raken. Klasse actie.
Florian ontpopt zich als een echte Floriandinho, man man man wat een actie op dat midden veld hij speelt af naar Siebe en die schoot net maar dan ook maar net naast. Jammer.
Druk voor de Bresiaanse goal, Florian bereikt Sekander, schot geblokt.
Ariedonna op dreef, schot wordt weggewerkt, Jan blokt. De bal komt bij Floriandinho, actie, actie en naar Arie maar de verdediger werkt weg. Aarrgggh !!!!! Spannend!

Een counter van Bresjes, Bart verdedigd door de bal over de achterlijn te werken. Goed gedaan man!
Arie in de aanval en via een Bresiaander achter gewerkt, corner en de bal gaat voor langs. Yorben die overal op het veld te vinden is komt bij een counter mee verdedigen en werkt de bal simpel weg. Ingooi Floriandinho countert over links actie om naar binnen te gaan en zijn schot wordt gered door de bresjes goalie. Net voor de rust, een Ariedonna actie, maar zijn schot gaat net voorlangs. Rusten met een 0 – 1 voorsprong.

Na de rust trapt Bresjes af, Yorben onderschept, Arie neemt over en plaatst de bal naar Jan en die haalt verwoestend uit, 0 – 2. auw voor bresjes.
Nog voor ik alles genoteerd heb, is Arie er weer vandoor met de bal en steekt de bal naar Floriandinho en een streeeeeeeeeeep tegen de netten 0 – 3. auw auw voor Bresjes.

We zijn goed en Bresjes komt niet of nauwelijks voor onze goal. Onze verdedigers hebben niet veel te doen. Wietse Bart en Jalisco hebben zo weinig te doe dat ze mee naar voren gaan en daar de nodige versterking zijn, goed gezien mannen.

Dan een counter van Bresjes maar niet gevreesd, Bart is veel sneller en heeft de bal zo weer terug. We combineren goed Arie naar Florian die weer naar Jan Yorben neemt over en het wordt weer een corner voor ons. Sekander neemt de corner maar vergiste zich in de richting waar de bal heen moest, de bal belande achter de goal. Wel een mooie trap trouwens!

Counter van Bresjes en Yorben pakt de bal weer af , en wij kunnen weer aanvallen. Een klutsbal verstoord onze aanval en Bresjes kan counteren en dat deden ze iets te goed, ze speelde het heel goed uit en de 1 – 3 ligt er in. De Cadzand hooligans spraken hun angst uit dat het wel eens een MORAAL BOOST zou kunnen zijn voor Bresjes, maar nee hoor, geen vrees.
Een aanval SUPER DE LUX zoals Edwin het omschreef, En terecht.
Arie, Wietse, Siebe Weer Wietse schot geblokt in de rebound Florian maar de keeper red. Niks MORAAL BOOST, gelijk erop zitten was het antwoord.
Ariedonna actie, kap, draai, passeer schot en ja hoor 1 – 4 weer auw voor Bresjes
MORAAL BOOST Nee Nee!

Finn moest even aan de bak en verdedigde met volle overtuiging en werkte de bal weg. Yorben pikt de bal op en gaat naar voren. Dan de de bal komt bij Sekander zijn schot gaat net naast. Weer Sekander voor de goal met de 1 – 5 op zijn voet maar, de keeper red weer, Jammer zeg.
Siebe in actie en ook hij leverde de bal af bij Sekander en weer die keeper.
Dan Jan vangt de bal op en schiet van ver de bal binnen. 1 – 5 van 30, 40 of wel 50 meter, denk ik.
We bleven nog in de aanval maar de scheidsrechter” Patrik de Winde “ floot af . 1 – 5 is de eindstand geworden
Scheids bedank en goed gefloten.

The man of the match, dat is erg moeilijk!!! Niemand zou het niet verdienen, ze waren allemaal erg goed vandaag maar, er is er toch een die vandaag zichzelf over trof. Overal waar het nodig was, was hij te vinden. Yorben is de MOTM.

Gefeliciteerd Yorben.

Volgende week thuis tegen Sluiskil